Team Sparebanken Sør

Nyheter

Team Sparebanken Sør avsluttes etter VM på lagtempo i Bergen

Dessverre er det nødvendig å legge ned kontinental satsningen etter denne sesongen.

Laget som så dagens lys i 2010 med navnet Team Plussbank, etter den gang har vi blitt kjent som Team Sparebanken Sør. Men nå må satsningen avsluttes.

Dessverre har en sponsor som jeg trodde var i boks trukket seg. Det blir derfor umulig å fortsette satsningen etter denne sesongen. Da blir det umulig for oss å fortsette som sykkellag. Jeg hadde sett frem til å fortsette satsningen som et norsk kontinentallag. Jeg er lei meg ovenfor rytterne og hele støtteapparatet. Det er også synd for sykkel-Norge når en så viktig utviklingsarena legges ned, sier lages eier Thor Hushovd.

Laget har vært en utviklingsarena for ryttere som blant andre Sondre Holst Enger, Sindre Sjøstad Luke og Amund Grøndahl Jansen som er proffer i dag. Det har blitt åtte etappeseiere i blant andre Tour of Norway og ikke minst forrige helg i Baltic Chain Tour, hvor Herman Dahl vant rittet sammenlagt. Laginnsatsen som ble lagt ned da mener sportssjef Atle Kvålsvoll er imponerende.

– Etter noen utrolig flotte år er jeg imponert over hvordan har stått frem som lag, selv om de den siste tiden har visst at det var usikkerhet rundt neste år.

Kvålsvoll mener også at det kan være positivt for norsk sykkelsport.

– Når vi legges ned, i tillegg til Team Fixit.no som offentliggjorte at de skulle legges ned tidligere i år, så gjør det at markedet vil blir spissere, det blir en tøffere kamp om plassene på de norsk kontinentallagene.

– Men i tillegg er det selvfølgelig beklagelig at vi må avslutte. Det er selvfølgelig trist for rytterne, men også for støtteapparatet som har lagt ned veldig mange dugnadstimer med blod, svette og tårer, legger Kvålsvoll til.

Som tillitsmann for rytterne er også Trond Håkon Trondsen skuffet.

– Vi rytterne er selvfølgelig lei oss for det som har skjedd. Vi hadde sett frem og håpet at det skulle fortsette, men slik er det, er den første kommentaren fra Trond Håkon Trondsen.

Det siste løpet vi kjører er lagtempo-VM i Bergen 17.september i år, det ser vi veldig frem til.

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)