Team Sparebanken Sør

Nyheter

FORTJENT: I dag hadde disse noe å feire.

Fire etapper, fire land, seks vinnere, en i gult

Med sin første UCI seier i kofferten, stilte Herman Dahl til start på den siste etappen av Baltic Chain Tour i den gule ledertrøyen. Han avsluttet etappen med å bli historisk.

Det er en ny opplevelse for meg, men det føles selvfølgelig veldig bra. Jeg er veldig fornøyd, sier en nesten målløs Herman Dahl etter å ha landet i Norge etter å ha vunnet laget sin første sammenlagtseier i et UCI-ritt.

Med tre etapper som på forhånd så ut som massespurtetapper, hvor Dahl viste at han blant de beste spurterne i feltet med to seiere og en andreplass. Så var det kanskje den andre etappen som overrasket de fleste mest. Han klarte å henge på de aller letteste og kom i mål med favorittgruppen, hvor Trond Håkon Trondsen for øvrig vant spurten og ble nummer to på etappen.

– Det ble kjørt jevnt i bakken og det var skikkelig vondt. Men sånn er det å være i form, da tåler man å sitte med smerter over lengere tid. Så jeg klarte å bite meg fast, men jeg var nok den tyngste over mål i den gruppen, sier Dahl.

På øverste steget: Podiet i Baltic Chain Tour 2017

Kaotisk avslutning

Den fjerde og siste etappen ble av det spennende slaget.

– Planen var å slippe noen ryttere som var ufarlige i sammendraget i burdd, la de vinne bonussekundene underveis og kanskje vinne etappen.

Men Andris Vosekalns (Rietumu Banka-Riga), som før etappen lå 20 sekunder bak Dahl kom seg av gårde.

– Vi ble enige at han ikke var så skummel, siden det skulle deles ut 9 bonussekunder på mellomspurter og dermed ble ufarlig i en samlet spurt. Vinneren av etappen får 10 bonussekunder. Men de kjørte godt i bruddet, derfor blir jeg imponert over hvor tøft resten av laget kjører. Det var perioder hvor vi tauet feltet det var tøft å ligge på hjul, humrer Dahl.

Klesskapet fullt: Herman Dahl tar med seg en helt ny kolleksjon med sykkeltrøyer hjem.

Kaos

Oppløpet i Helsinki skulle bli av det kaotiske slaget.

– Vi skulle kjøre opptrekket som i går, med Røinås og Trondsen med meg på hjul. Men det ble noe usikkerhet om vi skulle rett frem eller til venstre i det siste krysset. De var på tur rett frem, mens jeg oppfattet at vi skulle til venstre. Dermed var det å ta hjulet til Bogdanovics og gi full gass på 200 meter før mål-merket. Jeg var ikke i tvil over målstreken, slår Dahl som før i går ikke hadde noen UCI-seiere, men som i dag har to etappeseiere og en sammenlagt-plassering.

Med seg i kofferten har Dahl beviset på at han vant Baltic Chain Tour 2017. I tillegg til å vinne poengtrøyen. Det største øyeblikket var nok når hele laget tok turen på podiet etter målgang etter å ha vunnet lagkonkurransen. For dette var virkelig en lagseier, alle seks rytterne har bidratt med sine styrker og dermed kontrollert rittet på en imponerende måte og avslutter med tre ryttere topp-10.

Trond Håkon Trondsen ble nummer fem og Fridtjof Røinås nummer 10, dermed kan det vel kalles en vellykket langhelg i Litauen, Lativa, Estland og Finland. Og vi ser frem mot resten av sesongen.

– Slik som laget kjører nå kan det bli en fin avslutning på sesongen som fortsetter i Tsjekkia om to uker med East Bohemia Tour, avslutter Dahl.

Se resultatene her

Slik så det stort sett ut på de fleste etappene.

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)