Team Sparebanken Sør

Nyheter

Gult er kult: Herman Dahl leder BCT

Sterk laginnsats førte til Dahls første UCI-seier

I dag igjen var vi over alt på den tredje etappen av Baltic Chain Tour. Sprakk feltet i vinden, var i brudd, hentet brudd, perfekt spurttog og seier.

– Etter to andreplasser var vi veldig innstilte på å kjøre for seier i dag, sier dagens sterkeste spurter Herman Dahl etter å ha vært på podiet i Estland.

– Den satt, sa sportsjef Atle Kvålsvoll etter målgang.

I dag visste laget at hvis de plasserte Herman Dahl i god posisjon på oppløpet var sjansene gode for seier. Og det gjorde de, spurttoget med Kristian Aasvold, Fridtjof Røinås og Trond Håkon Trondsen satte fart og Herman Dahl kunne løfte hendene over hodet til sin første UCI-seier noensinne.

– Det er et mål jeg har hatt hele karrieren, nå er endelig barrieren brutt.

LAG: Vangstad og Erland kjørte inn bruddet.

Etter to mil av etappen sprengte laget feltet, alle seks rytterne satt med, dessverre var partiet etter noe lettkjørt så det samlet seg igjen. Dermed var det klart for dagens brudd, som i første omgang talte syv ryttere hvor Fridtjof Røinås var den best plasserte. Dessverre klarte ikke gruppen å samarbeide, så fire ryttere skilte seg ut og Røinås tok veien tilbake til feltet.

– Andreas Erland og Andreas Vangstad satt foran og kjørte inn bruddet som på det meste hadde 7 minutter og 47 sekunder. Det skylder jeg de en stor takk for. Dette viser hvordan en lagseier skal gjennomføres, sier Dahl.

Herman i gult

FEIRING: Dahl med champagne på podiet.

I tillegg til vinneren, så havnet Trondsen som nummer seks i mål. Dermed sykler Dahl med den guleleder-trøyen i morgen, han leder med to sekunder på Bogdanovics og Perry. Trond Håkon Trondsen beholder fjerdeplassen sammenlagt 15 sekunder bak Dahl. Fridtjof Røinås er nummer 10, 26 sekunder bak.

– I morgen må vi få det samlet mot mål og ta spurten, akkurat som vi gjorde i dag, avslutter Dahl som skal feire seieren men et herlig kyllingmåltid.

I tillegg til å ha ledertrøyen tok Dahl over poengtrøyen.

Se resultatene her

Følg den fjerde og siste etappen i Finland på vår Twitterkonto fra klokken 10

INGEN FOTOFINISH: Ingen trenger målfoto i dag.

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)