Team Sparebanken Sør

Nyheter

Over mål: Trond Håkon Trondsen ble nummer to

Ny dag, ny andreplass

Etter Herman Dahl sin andreplass i går, var det klart for at Trond Håkon Trondsen skulle bli nummer to etter å ha vunnet avslutningen i hovedfeltet på den andre etappen. 

– Jeg kjørte den samme avslutningen i 2014 og visste at bakken passet meg bra, sa Trond Håkon Trondsen om avslutningen på den andre etappen av Baltic Chain Tour.

Og det stemte, etter at syv ryttere av et åtte mannsbrudd ble kjørt inn i finalebakken ble Trondsen nummer to i mål. Ben Perry (Israel Cycling Academy) fra bruddet holdt helt inn. Fridtjof Røinås var den fra bruddet som hang lengst på canadiske Perry og ble nummer ni på etappen. Herman Dahl ble nummer syv. Begge med samme tid som Trondsen.

– Da vi kom inn i bakken skilte det seg egentlig ut bakfra, så det var ikke et støt fra min side. Jeg var nummer to i gruppen i siste sving, så spurtslo jeg han jeg lå på hjulet til.

Vi er overalt

Ledetfeltet: Hele laget kjørte sterkt i dag.

Dermed var den andre andreplassen i boks for laget etter nok en dag i dårlig vær. I dag ble ikke vinden tellende, med regnet. Det regnet i fra start i Jelgava hvor en 9-mannsgruppe med Andreas Vangstad kom avgårde. Den ble hentet 60 kilometer fra mål etter og på det meste hatt et forsprang på 3.48.

Deretter gikk 8-mannsgruppen med Fridtjof Røinås med 40 kilometer til målbyen Sigulda.

– Da hadde laget en liten samling i feltet og fant ut at vi burde kjøre inn bruddet. Så vi satt oss frem med hele laget, sa Trondsen.

Andreas Vangstad og Kristian Aasvold byttet stort sett på å sitte fremme med tempoegenskapene sine. Laget Rietemu Banka-Riga som hadde ledertrøyen og det Latviske landslaget virket ikke interessert i å kjøre inn de som lå foran, så vi måtte gjøre jobben selv. Det gikk akkurat ikke siden vinneren kom over målstreken syv sekunder foran Trondsen og resten av favorittgruppen med Dahl og Røinås.

– Foran de neste dagene har vi tre ryttere å spille på. Så tror jeg at Perry og Bogdanovics, som er nummer en og to i sammendraget, er mulige å slå. Vi er klare for de to siste etappene, avslutter Trond Håkon Trondsen før han går inn i bilen som skal frakte han og resten av laget til Estland og byen Tartu. Der starter rittets lengste etappe i morgen på 220 km.

Du kan følge rittet på vår Twitterkonto fra klokken 10.00

Her kan du se dagens resultater

Herman Dahl hadde poeng trøyen på lån på den andre etappen.

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 3 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)