Team Sparebanken Sør

Nyheter

Arkiv bilde fra Arctic Race of Norway 2017 (Foto: ArcticRace)

Spennende finale

Det ble en spennende finale i vinden i Litauen på den første etappen av Baltic Chain Tour. Spurtduellen sto mellom en nordmann og en latvier, men var det den raskeste som vant?

– Hadde jeg startet spurten tidligere hadde jeg vært foran han i mål. Jeg hadde høyere fart over mållinjen, er det første han sier etter målgang. Det er det som kjennetegner vinnerskallen til Herman Dahl som ble nummer to på den første etappen av Baltic Chain Tour.

Det var en stormfull formiddag mellom Litauens hovedstad Vilnius og Panevezys. Etappen på 160,9 kilometer startet i øsende regnvær, og heldigvis klarte flyselskapet, som i går surret med bagasjen til laget, å få levert regntøyet til rytterne tre kvarter før start.

– Vinden gjorde at det sprakk opp, det var bare de som satt fremst i feltet som kom seg avgårde i første omgang. Der i blant meg, så kom Trondsen og Røinås opp i etterkant, sier Dahl.

Etter hvert stoppet regnværet opp, men vinden var fortsatt høy i Panevezys, og vil trolig være det til langt på kvelden i kveld. Det ble en kamp underveis mellom dagens første- og andremann på to av de tre innlagte spurtene som gav tre, to og ett bonussekund. Ingen av de tok noen sekunder eller poeng på den første, Dahl vant den andre foran vinneren Maris Bogdanovics (Rietumu Banka-Riga). Mens latvieren vant den andre spurten foran Dahl. Dermed har begge fem poeng i konkurransen på de innlagte spurtene, hvor lederen sykler med den grønne trøyen.

Så var det duket for finalen.

– Fridtjof Røinås satt foran og kjørte veldig fort med Trondsen og meg på hjul. Så kom spurttoget til Bogdanovics opp på siden, jeg og Trond Håkon satte oss på det hjul. Jeg fikk hjulet hans i siste sving 200 meter før mål, da han enda hadde én opptrekker igjen. Jeg startet nok for seint siden jeg hadde større fart enn han over mållinjen, sier Dahl som tar med seg det som lærdom inn mot de neste spurtene.

Dermed er Herman Dahl er nummer to i alle rittets konkurranser, men får trolig sykle med polkadott-trøyen på morgendagens etappe. Det er trøyen til rytteren med flest poeng, ikke klatretrøye som den er mest kjent som.

Trond Håkon Trondsen spurtet inn til en fjerdeplass og er godt plassert foran morgendagens etappe i Latvia, hvor avslutningen stiger ca. 75 meter mot slutten. Fridtjof Røinås avslutter etappen på en 16.plass etter lojal og sterk kjøring gjennom dagen. Sindre Bjerkestrand Haugsvær (Ryska Posten Racing) ble nummer tre på etappen.

Se dagens resultater her.

Du kan følge den andre etappen av Baltic Chain Tour på vår Twitterkonto fra kl 11.15 i morgen.

Kommentarer

Spam kontroll: 4 + 3 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)