Team Sparebanken Sør

Nyheter

Trond Håkon Trondsen er klar til å gi gass (Foto: Kenneth Wikan/Team Sparebanken Sør)

Fire etapper, fire land

I morgen starter Baltic Chain Tour, et ritt som strekker seg over fire land. Med utfordringer som sidevind og korte, bratte bakker så mener Trond Håkon Trondsen og sportsdirektør Sebastian Kvålsvoll at vi har gode muligheter.

– Den første etappen som går i Litauen er flat, spesielt etter halvveis. I tillegg til et åpent landskap mellom Vilnius og Panevezys så kan vinden bli den største utfordringen på torsdag, sier Trond Håkon Trondsen før avreise til Baltic Chain Tour.

To av de seks rytterne som reiser østover i dag har syklet rittet tidligere, som i år strekker seg over fire land på fire etapper. Andreas Erland var der med blant andre begge lagets nåværende trenere i 2012 med Plussbank-BMC. Mens Trond Håkon Trondsen var der med Frøy-Bianchi i 2014.

Avslutninger som passer

– Den første og andre etappen er ganske like som sist jeg var nede, selv om starten går i en annen by på den andre etappen mellom Jelgava og Sigulda i Latvia. Den ser ut til å ha en ganske enkel start før avslutningen blir en bakkespurt som stiger ca. 75 meter på den siste kilometeren, sier Trondsen som ble nummer fem på den etappen i 2014.

– Avslutningen på den andre etappen minner om etappe 3a i Trofeu Joaquim Agostinho i Portugal hvor Trondsen spurtet inn til en femteplass tidlig i juli i år, sier sportsdirektør Sebastian Kvålsvoll.

Lagets sportsdirektør er enig i beskrivelsene til Trondsen av de to første etappene. Når det gjelder de to siste, så synes han at den tredje etappen mellom Tartu og Tallinn i Estland ser spennende ut.

– Selv om den ikke har de helt store bakkene, så går det opp og ned hele dagen. I tillegg til at etappen er rittets absolutt lengste med sine 220 kilometer, så blir det vanskelig å kontrollere for et seksmanns-lag. Der kan et stort brudd gå hele veien til mål, spår Kvålsvoll.

Den fjerde og siste etappen, som er en etappe som starter og slutter i Finlands hovedstad Helsinki, er det vanskelig å spå noe om så tidlig.

– Vi får se hvordan det ser ut i sammendraget etter den tredje etappen, det avgjør om hvordan det vil bli kjørt. Har lederen mange sekunder? Er det tett i sammendraget? Det får vi vente å se, sier sportsdirektøren.

Kjenner hverandres godføtter

Vi stiller med et rutinert lag, hvor samtlige ryttere har syklet på laget de siste sesongene.

– Rytterne kjenner hverandre godt og vet hva de andre på laget er gode for. De kjenner hverandres godføtter og kan benytte seg av de, avslutter den trønderske sportsdirektøren.

Henrik Sandal (Team FixIT.no) har den beste norske sammenlagtplasseringen med en syvendeplass fra 2015. Trond Håkon Trondsen har en åttendeplass fra den andre etappen i 2014, mens han ble nummer 22 sammenlagt.

Se etappenes løypeprofiler her.

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)