Team Sparebanken Sør

Nyheter

Arkiv bilde (Foto: Kenneth Wikan/TSS)

Den avsluttende bakken skilte

Andreas Vangstad har vært tung i kroppen under hele rittet. Da ble det ikke enkelt i den avsluttende bakken på den tredje etappen av Arctic Race of Norway.

– Jeg har vært tung i kroppen hele rittet, sier Andreas Vangstad etter målgang på den tredje etappen av Arctic Race of Norway. Han avsluttet etappen som 26. mann og 32 sekunder bak vinneren August Jensen (Team Coop).

En vanlig reaksjon etter et høydeopphold er at beina blir tunge på de første konkurransene i etterkant. En reaksjon rytteren var klar over kunne komme før rittet.

– Jeg håpet å henge med til sletta som kom rett før de siste hundre meterne med stigning, men det gikk ikke.

Da Rein Taaramae rykket røyk snøret for Vangstad, som satt som en av de bakerste i favorittgruppen før det.

– Jeg hadde håpet at det skulle løsne i dag, men det gjorde det altså ikke. Nå tenker jeg ikke lengere på sammendraget og kan kjøre den siste etappen som et endagers-ritt. Så får vi telle opp ved målgang og se hvilken plassering jeg har.

Slik var etappen

Etter gårsdagens etappe meldte Herman Dahl på sosiale medier at han skulle i straffebrudd i dag. Dette på grunn av spurten, hvor han ble sperret inne og ikke fikk brukt kjempekreftene sine. Det må det også kalles når han forsøkte å støte seg i fra resten. Han og to andre ryttere satt 20 kilometer femti-hundre meter foran feltet før de ble kjørt inn. Det er hva man kan kalle et straffebrudd.

Etter 30 kilometer holdt et brudd med Mathias Skjold, Ludvik Aspelund Holstad og Trond Håkon Trondsen på å få gå, men også det ble hentet av hovedfeltet. Like etter ble et brudd på åtte ryttere etablert og de fikk rett i overkant av tre minutter. Vi hjalp til å hente de inn, og like etter at feltet var i gang med bakken opp mot mål ble de hentet.

August Jensen (Team Coop) vant dagens etappe foran rittets leder Dylan Teuns (BMC) og Dorian Godon (Cofidis). Teuns leder Arctic Race of Norway med tre sekunder til Jensen og 17 sekunder ned til Michel Kreder (Aqua Blue Sport) på tredjeplass. Andreas Vangstad er vår bestemann i sammendraget på en 19.plass, 51 sekunder bak.

– En fin fyr

Andreas Vangstad er ikke overasket over seieren til Jensen, etter flere gode resultater i år.

– Selvfølgelig er det sterkt å vinne, men han har vært god i hele år. Så det var egentlig et tidsspørsmål før han vant en av de norske etappene. Han er en fin fyr som jeg unner denne suksessen, avslutter Vangstad.

Se hvordan våre ryttere gjorde det her.

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)