Team Sparebanken Sør

Nyheter

I KJENT STIL: Trondsen er god utfor (Foto: Tore Sæther)

Trondsen fulgte instinktet og angrep i kjent stil

Trond Håkon Trondsen følte seg bra mot toppen av den siste stigningen noen kilometer før mål. Den offensive og eksplosive rytteren ga jernet.

– Jeg visste at jeg kan kjøre bra utfor når det er vått. Så da var det bare å angripe når jeg følte meg bra over toppen ved Skistua, sa Trondsen etter målgang.

– Håpet var at få ryttere hadde igjen hjelpere og det ville stoppe opp i utforkjøringen, dessverre ble jeg hentet litt før det var en kilometer igjen av to som ikke ville kjøre. Da forsto jeg at vi ble hentet, dermed var det bare å bite tennene sammen og forsøke å ikke tape tid, sier rytteren som ikke hadde de beste beina i dag. Det sier vel litt om hvilken form Trondsen er i?

Han måtte gi slipp på noen sekunder mot slutten og kom i mål 14 sekunder bak vinneren. Dermed er han 24 sekunder bak i sammendraget. Andreas Vangstad kom inn med tetgruppen to sekunder bak vinneren og ligger tolv sekunder bak lederen i sammendraget.

Dylan Teuns (BMC) vant etappen foran August Jensen (Team Coop) og Andreas Pasqualon (Wanty).

Aktive fra start

– Vi skal forsøke å få ungguttene i brudd, så blir det spennende å se hvordan profflagene styrer løpet. Jeg tror avslutningen kan komme til å skille, så det blir viktig å sitte foran på runden, sa sportssjef Atle Kvålsvoll før etappen.

Etappen startet med flere angrep, Mathias Skjold, Eirik Bruland og Ludvik Aspelund Holstad var aktive i starten. Etter 50 km fikk et brudd med Bernhard Eisel (Dimension Data), Øyvind Lukkedal (Team Coop), Jon Breivold (Team FixIT.no) og Dani Diaz (Delko Marseille) stikke avgårde. Breivold måtte etterhvert slippe, mens de tre andre fikk på det meste fem minutter på feltet.  Med tre mil til mål støtet fire ryttere seg opp til bruddet, som ble hentet før runden i Narvik.

Resten av rittet

Når det gjelder sammendraget, hvor Trondsen ligger 24 sekunder bak Teuns så tror han at det er mulig å hente sekunder både lørdag og søndag.

– Jeg kan hente mer da, spesielt etappen på søndag tror jeg passer meg veldig bra, selv om jeg ikke tenker så mye på sammendraget og heller fokuserer på gode resultater, avslutter Trondsen som også er klar til å spurte på morgendagens etappe som trolig ender med massespurt.

Se resultatene og hvem som har trøyene her.

Morgendagens etappe fra Sjøvegan til Bardufoss Airport starter KL 11.55, TV2 sender fra KL 14.00.

Du kan følge hele etappen på vår Twitterprofil.

Kommentarer

Spam kontroll: 1 + 1 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)