Team Sparebanken Sør

Nyheter

Foto: Sportssjef Atle Kvålsvoll (Foto Kenneth Wikan)

Oppsummerer vårsesongen

Sportssjef Atle Kvålsvoll oppsummerer en varierende vårsesong. Hva er han mest fornøyd med? Hva kan gjøres bedre? Hvilke ryttere har imponert han mest?

Sist søndag avsluttet vi vårsesongen med Trofeu Joaquim Agostino i Portugal, nå venter noen uker uten ritt før laget igjen er samlet til Norgescup i Sandefjord 29.juli.

– Årets sesongåpning var den hardeste vi noen gang har hatt hva gjelder profil og hvilke ryttere som deltok i Volta ao Alentejo, hvor blant andre WorldTour-laget Movistar var representert. Det første etapperittet for sesongen er alltid like hardt, sier sportssjef Atle Kvålsvoll.

Resultatene ble som forventet ikke de helt store i Volta ao Alentejo. Men laget ble værende i Portugal i noen ekstra uker. Da innkasserte Andreas Vangstad to sterke tredjeplasser i rittene Classica da Arrabida og Classica Aldeias do Xisto, bak blant andre Alberto Contador sin tidligere hjelper i fjellene Sergio Paulinho og klatregeita Rinaldo Nocentini som tidligere syklet for Ag2r.

Endring til besvær

Nytt av året droppet vi Tour de Normandie og la inn en treningsperiode før Loir et Cher. Det gikk ikke helt etter planen ifølge Kvålsvoll.

– Vi skal evaluere opplegget etter sesongen, men vi burde kanskje forsøkt å bevare konkurranseformen fra Portugal noe lengere før vi la inn treningsperioden. Men på den tiden av året er det ikke enkelt å finne konkurranser som passer laget bra.

Så var det Tour du Loir-et-Cher og Tour de Bretagne som sto for tur. Vi hadde etappeseieren, leder- og klatretrøyen fra i fjor friskt i minne da vi reiste nedover. Men vi tok ikke det steget vi hadde ønsket fra i fjor, til tross for flere topp-10 plasseringer til både Trond Håkon Trondsen og Herman Dahl ble nok savnet av Fridtjof Røinås merkbart.

Tilbake i Norge

Bra etappe: Etappen som hadde målgang i Lillehammer vil vi huske lenge (Foto: Kenneth Wikan)

Etter noen uker i Frankrike vente vi snuten hjem til Norge for å forsvare fjorårsseieren i Sundvolden og Ringerike GP. Det endte med fjerdeplass for Vangstad på Sundvolden og en 28.plass i Ringerike for Trond Håkon Trondsen.

– Vi klarte heller ikke å være i toppslag der, plasseringen til Vangstad er fortsatt bra til tross for at han ikke var helt i form, sier Kvålsvoll.

Men i Tour of Norway og Tour des Fjords var formen på tur tilbake. Andreas Vangstad havnet som nummer ni i begge rittene, Trondsen havnet på niendeplass i en av etappene i Tour des Fjords og Dahl 13.plass i en av etappene i Tour of Norway.

– Andreas Vangstad viser at han er den sterkeste rytteren i feltet på etappen i Lillehammer og det er svært lite som skiller han fra en topp-5 plassering i sammendraget. Det er også positivt at han holder nivået i begge rittene, det viser at han er blitt sterkere fra i fjor. Laget jobbet bra underveis og var i flere brudd på etappene, samtidig som de viser en stor lojalitet til laget, sier sportssjefen.

For å holde beina i gang mellom de norske rittene og Norgesmesterskapet dro laget for å sykle Fyen Rundt og GP Horsens i Danmark. Der fikk vi ikke de helt store resultatene men Herman Dahl avslutter Fyen Rundt med en 6.plass.

NM

5.plass: Trond Håkon Trondsen spurtet inn som nummer fem på Lånke (Foto: Tore Sæther)

Norgesmesterskapet startet med en u23-fellesstart som ikke ble all verden. Men deretter ble det en opptur resten av uken. Andreas Vangstad og Herman Dahl tok sølv på henholdsvis tempo og gateritt. I gaterittet kjørte laget sterkt og var svært delaktige til at Dahl og noen andre fikk luke. På oppløpet var han kanskje den som var sterkest og hvem vet hva som hadde skjedd hvis han hadde kommet først gjennom den siste svingen. Da hadde kanskje det vært en annen gullvinner på det korte oppløpet i Levanger sentrum.

– En god uke, selv om fellesstarten trolig var den beste vi noen ganger har kjørt som lag. Vi fikk med fire ryttere i det avgjørende bruddet. Og Trondsen gikk for seier da det avgjørende angrepet gikk, hadde han ikke gjort det hadde det nok holdt til en tredjeplass. Men Trondsen gikk for gull, det liker vi. Oppsummert var NM veldig bra, mener Kvålsvoll.

Tilbake til start

Lojal: Laget beskyttet den guletrøyen på den første etappen i Portugal (Foto: Joao Fonseca)

Vårsesongen ble avsluttet samme sted som den ble startet, i Portugal. Vangstad hadde ledertrøyen i to dager og Trondsen spurtet inn til en femteplass på en av etappene som ble avsluttet med en bakkespurt.

– Prologen må ha vært et kjempeløp av Vangstad. Det er sjeldent vi ser at noen vinner med så god margin på så korte løp. Laget får god trening med å kjøre med ledertrøyen, det løser de ved å vise den lojaliteten og gode kjøringen de viste på den første etappen. Håper vi får igjen for den erfaringen ved et senere tidspunkt, sier Kvålsvoll.

Landslagsryttere

 

– Underveis har både Aspelund Holstad og Aasvold syklet for landslaget. Holstad var med i Ronde van Vlaanderen Beloften, eller u23-rittet til brosteinsklassikeren Flanderen rundt for å få erfaring. Han er god på sykkelen og forstår sykkelritt veldig bra. Aasvold syklet en av sine beste ritt i Grand Prix Priessnitz spa, eller Fredsrittet i Tsjekkia. Og endte på en 17.plass sammenlagt.

Han er en fighter

FIGTHER: Han har overrasket sportssjefen aller mest (Foto: Joao Fonseca)

Før sesongen hentet vi inn Eirik Bruland fra terrengsykling, Ludvik Aspelund Holstad sykler sitt første år som senior og lokale Mathias Skjold.

– Alle tre har vært positive. De har faktisk tatt nivået raskere enn hva jeg hadde trodd. Men den som har overrasket meg mest er Eirik Bruland. Han har en veldig høy moral som viser seg å smitte over til de andre på laget, han er en fighter, avslutter Kvålsvoll.

Nå venter en kortere treningsperiode for vi igjen er i gang med løp, noe som skal bidra til at vi tar vare på konkurranseformen. 

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)