Team Sparebanken Sør

Nyheter

I morgen kan laget finne frem temposykkelen igjen (Foto: Kenneth Wikan/TSS)

Siste etapperitt i den første delen av sesongen

Samtidig som Tour de France står på fjernsynet i stuen din og spurterne gjør opp om etappeseiere i den første uken i det franske etapperittet, reiser vi til Portugal. Her venter tøffe etapper hvor sammenlagtvinneren trolig er god i bakker og er temposterk.

Vi startet sesongen i Portugal med Volta ao Alentejo, Classica da Arrabida og Classica Aldeias do Xisto, med to tredjeplasser til Andreas Vangstad og offensiv kjøring.

– Det er antageligvis derfor vi ble invitert tilbake nå. Jeg og laget trivdes veldig godt da vi var her i februar og mars, så satser på at det blir like bra denne gangen, sier Andreas Vangstad.

Han har brukt tiden etter Norgesmesterskapet på å forsøke å koble av. Etter det intense fokuset på løpene i Trøndelag kom det en utladning i etterkant. Men etter å ha skrudd av i noen dager, ser han nå frem mot et siste etapperitt før han og resten av rytterne tar en velfortjent rittpause på noen uker.

Statue av Joaqum Agostinho i Torres Vedras (Foto: wikipedia.com)

Portugisisk syklist

Etapperittet har fått navnet GP Internacional Torres Vedras – Trofeu Joaquim Agostinho etter den portugisiske sykkelrytteren Joaquim Agostinho, som i 1979 vant etappen i Tour de France til Alpe d`Huez. Han omkom etter å ha kollidert med en hund i Tour of the Algarve i 1984. Han har fått en statue i Torres Vedras, hvor etapperittet går. Selv om Agostinho er et ukjent blad for Vangstad er han klar for å skru på bryteren prestere når rittet starter på onsdag.

Det hele starter med en åtte kilometer prolog på onsdag.

– Den etappen tror jeg at skal være noe jeg liker. Arrangøren har ikke publisert etappeprofilene enda, så jeg har forsøkt å se litt på videoer på internett. Det kan se ut som prologen har noen strekker og ikke foregår i sentrum, slik at jeg kan få brukt kreftene riktig og ikke bare kjøre tekniskutfordrende sentrumsstrøk. Og jeg håper prologen her går i bedre vær enn den i Tour de France på lørdag, understreker Vangstad.

Torsdag er det kupert og 140 km. På fredag er det som ser ut til å bli den, på papiret, tøffeste etappen med en avslutning på toppen av en bakke. På lørdagen er det en dobbeletappe, den første etappen er flat og 78 km. Etter det får rytterne fire timers pause før det venter en noe mer kupert avslutning på kvelden. Før avslutningen på søndag hvor alt bli avgjort på en 162 km lang etappe med bakkeavslutning.

Sørlandsk vær

Noen av dere som leser dette skal kanskje til Portugal på ferie i sommer og forventer høye temperaturer og solliv. Andreas Vangstad tror ikke han har de verste forutsetningene på laget for å takle eventuelle varme dager.

– Vi som bor på Sørlandet får mindre utfordringer enn trønderne på laget. De bør stålsette seg, sier Vangstad med et lurt smil.

— Det blir selvfølgelig viktig å tenke på hvor mye drikke man får i seg, man må passe på å få i seg drikke under hele oppholdet, sier Vangstad som er god til å få i seg næring når man vet at man er helt avhengig av det. Værmeldingen viser temperaturer litt over 20 grader og overskyet, så hvis det holder så blir ikke varmen den største utfordringen. 

Se hvem som sykler i Portugal.

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)