Team Sparebanken Sør

Nyheter

Oppløpet: Oppløpet til tempoen (FOTO: Kenneth Wikan/Team Sparebanken Sør)

- Medalje, alt annet er ikke noe å spare på

Det er en topp-plassering som er målet til Andreas Vangstad på morgendagens NM-fellesstart. Les om dagene mellom løpene og forventningene til søndagen her.

I dag har rytterne en fortjent fridag før rosinen i NM-pølsa i morgen, elite fellesstarten. En som har store planer for i morgen er Andreas Vangstad.

– Jeg sykler ikke NM for i bli topp-10, jeg vil vinne. Så har konkurransen to trøstepremier, andre- og tredje-plassen, de andre resultatene er ikke noe å spare på.

På torsdag syklet han inn til en sølvmedalje på NM-tempoen. Han har ikke ofret det løpet så mange tanker etter målgang. I tillegg hadde medaljene som skulle deles ut blitt stjålet, så han slapp å ha en medalje for å distrahere seg i forberedelsene til søndag.

– Ja det stemmer at medaljene hadde blitt stjålet, så vi får de tilsendt i posten. I selve løpet kjørte Kristoffer Skjerping og Bjørn Tore Hoem noe raskere enn jeg hadde trodd halvveis. Jeg hentet tid på de i bakkene, så tapte jeg når det ble flatt. Men jeg hentet mer enn hva jeg tapte og følte jeg hadde grei kontroll mot slutten. Selv om jeg kunne tenkt meg at det ble mindre tid opp til Edvald Boasson Hagen og mer tid ned til Kristoffer Skjerping, var det den beste plasseringen jeg kunne få på tempoen, sier en fornøyd Andreas Vangstad som nå har brukt dagene på behandlingsbordet og til å se seg rundt i Trondheim.

Soler seg: Her solen Vangstad seg til glansen av sølvmedaljen han nettopp hadde sikret seg på NM-tempoen (FOTO: Kenneth Wikan/Team Sparebanken Sør)

Fellesstarten

Søndagens løp er 200 km i den samme løypen som ble syklet på u23-fellesstarten. Den fellesstarten ble av det hektiske slaget, med støting og hardkjør i bakkene og på flatene mellom bakkene. Vangstad forventer stort sett det samme i morgen.

– Jeg forventer at løpet blir hektisk og at det kanskje ikke blir bakkene som blir de tyngste, men den harde kjøringen på flatene mellom. Jeg tror løpet kan roe seg noen runder halvveis når man har fått silt ut feltet. Men når finalen er i gang, så er det ingen steder å hvile seg, sier Vangstad som håper på et hardt løp.

Det er ikke hvert år Norgesmesterskapsløypene passer klatrerne like godt som i år, derfor er Vangstad opptatt av å ta vare på de mulighetene han får. Men han forbereder seg med lave skuldre etter tempoløpet, som viste at han er å regne med i morgen.

Løpet starter klokken 13.00 på Lånke Skole, her er rytterne som sykler for oss.

Kommentarer

Spam kontroll: 4 + 3 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)