Team Sparebanken Sør

Nyheter

Kristian Aasvold fra u23-fellesstarten på Lånke (Foto: Kenneth Wikan/TSS)

Tøff NM løype skilte

Det ble en tøff u23-fellesstart. En tre og en halvtimers støtefest tæret på kreftene til de fleste.

Den tøffe Norgesmesterskap-løypen ble seig, og det ble kjørt jevnt hardt.

– Løpet ble egentlig akkurat som jeg håpet på. Dessverre hadde jeg ikke mer krefter når det gjaldt, sier en skuffet Kristian Aasvold etter målgang.

Løpet startet bra, Mathias Skjold satt i bruddet som kom av gårde på den første runden.

– Planen før start var å være aktive fra første tråkk, det føler jeg at vi klarte. Jeg og to andre fikk en bra luke. Vi satte en jevn og fin fart, og samarbeidet gikk strålende. Vi visste at det fortsatt var en del støting bak, så vi håpte i det lengste å få opp en rytter til, sier Mathias Skjold.

Slik gikk det ikke, bruddet ble kjørt inn og det var klart for mer støting. Det er slik løpet vil bli skrevet inn i historiebøkerne.  Den dagen i regnværet over Lånke hvor det stort sett ble støtet. På et tidspunkt kjørte Sørlendingen Skjold inn bruddet alene.

– Jeg fikk beskjed av Aasvold om å kjøre for å ta igjen bruddet og det gjorde jeg. Jeg hadde fått hentet meg igjen etter bruddet og beina lystret bra, så jeg klarte å kjøre hele bakken og litt til. Slik at feltet ble samlet. Men etter det ble det stopp, sier Skjold som gjorde en mannsinnsats på dagens løp før han sto av.

AKTIV: Mathias Skjold kom avgårde i brudd tidlig i løpet (Foto: Kenneth Wikan/TSS)

Etter det ble det støting helt frem til siste runde da Skaarseth, Tiller (Joker Icopal), Træen, Wærsted (Uno-X) og Madsstuen (Bygdø IL) støtet fra og ble finalegruppen. Dessverre uten Kristian Aasvold.

– Etter at jeg hadde fulgt de fleste angrepene, sa det bare stopp. Jeg gikk all-in og gikk tom for krefter, sa Aasvold.

Snåsamannen sine spådommer stemte, han hadde Anders Skaarseth som en av favorittene før start. Og han stakk av med seieren og ble dermed Norgesmester u23 2017. Foran Torstein Træen (Uno-X) og Rasmus Tiller (Joker Icopal). Kristian Aasvold ble vår bestemann på 12.plass 1.44 bak vinneren.

Neste øvelse er lagtempo på tirsdag.

Kommentarer

Spam kontroll: 4 + 3 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)