Team Sparebanken Sør

Nyheter

KJØRER: Aasvold i landslagsdrakt nr to i hovedfeltet (FOTO: Zavod miur u23)

Kjørte bra med landslaget

Forrige uke var Kristian Aasvold på landslagsritt i Tsjekkia. Der viste han god form.

Trond Håkon Trondsen og flere av de som syklet Norgescupen i Sandnes i helgen viste god form. En annen som har vist at formen er der den skal være i helgen er Kristian Aasvold, han syklet det beintøffe klatrerittet Grand Prix Priessnitz Spa med u23-landslaget i Tsjekkia.

– Jeg er fornøyd med hvordan løpet gikk. Jeg var ikke der jeg skulle være i Tour of Norway, med vondt i kneet og ikke særlig bra form. Derfor er det ekstra godt å fullføre et så tøft ritt ved å kjenne at formen er bedre og uten smerter i kneet, sier Aasvold som ble nummer 17 i sammendraget.

Rittet startet torsdag med en prolog.

– Det gjaldt å tape minst mulig tid. Det gikk over all forventning, selv om de fleste som kjemper i toppen av rittet er klatrere og ikke særlig god på flatene. Jeg havnet syv sekunder bak de to første på etappen som er tidligere banesyklister.

1.etappe:

– Det var en del støting underveis, men etter hvert fikk seks ryttere gå. Der hadde vi med Jonas Abrahamsen (Uno-X). Bruddet sprakk etter hvert opp, Abrahamsen og to andre holdt helt inn til mål og hadde en god ledelse i sammendraget. Abrahamsen som nummer tre. For oss i hovedfeltet gjaldt det å følge de som forsøkte å støte seg opp på de avsluttende rundene, så var det bare å trille i mål med resten.

2.etappe:

– Dette var kongeetappen. Vi skulle opp et fjell to ganger. Belgia satt fremme og kjørte jevnt hardt første gang over toppen, jeg satt i den fremste gruppen som talte 8-10 ryttere. Men når vi kom over toppen stoppet det litt opp, gruppen var for stor til å få til et ordentlig samarbeid og for liten til å få satt ordentlig fart. Dermed kom fler og fler opp. Andre gang opp bakken kom Tobias Foss (Joker Icopal) av gårde med favorittgruppen, men han fikk dessverre hammeren tidlig. Jeg forsøkte å hjelpe Abrahamsen som var nummer tre i sammendraget best mulig og kom inn som nummer 16.

3.etappe:

– På taktikkmøtet planla vi å kjøre på de stedene hvor vinden kunne gjøre seg gjeldende. Og det gjorde vi, og feltet sprakk opp så gruppen vår var på 15 ryttere, hvor vi hadde med alle seks fra Norge. Dessverre fikk vi ikke noen hjelp fra de andre landene, så favorittgruppen kom opp i første bakken. Dermed forsøkte jeg å spare krefter for å begrense tapet i siste bakken. Det klarte jeg.

Dermed var 17.plassen sammenlagt et faktum. Og en god landslagsuke over.

Kommentarer

Spam kontroll: 4 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)