Team Sparebanken Sør

Nyheter

Maskin: Bra kjøring av Vangstad (FOTO: Morgane Bezannier)

Nummer ni sammenlagt etter spennende etappe

Den femte og siste etappen av Tour des Fjords blir en thriller. En forvirret Vangstad kjempet seg opp til favorittfeltet like før mål og blir nummer femten på den siste etappen.

Edvald Boasson Hagen vinner Tour des Fjords sammenlagt. Andreas Vangstad blir nummer ni i sammendraget og innfrir derfor målet han satte seg før start.

På dagens etappe ble laget sittende i en gruppe bak favorittfeltet på grunn av vind. Men Andreas Vangstad ble enig med August Jensen (Team Coop) om å støte fra gruppen som var kjørt av i vinden. Det klarte de og når det var 18 kilometer til mål var de oppe i favorittfeltet. Men Vangstad trodde det var lengere frem.

–Vi hadde ikke radiokontakt i dag, så da jeg kom opp til tetgruppen syntes jeg det var for få ryttere der. Og jeg tenkte at det var en gruppe lengere frem siden gruppen var mindre enn jeg trodde og kjørte ganske sakte, men det gikk relativt raskt opp for meg at vi var fremme, sier Vangstad.

Femte etappen

Etappen startet som vanlig med at vi og flere var aktive for å gå i brudd. Fire ryttere kom av gårde og alt gikk normalt for seg helt til Karlsbu. Da treffer feltet sterk vind, Joker Icopal setter seg foran og begynner å kjøre. Dessverre mister vi kontakten med gruppen helt til Varhaug hvor det samler seg igjen.

– Vi rekker akkurat å komme opp, før vi faller av igjen, sier Vangstad.

På tur ut fra Varhaug treffer feltet vinden igjen og igjen sitter laget bak glippen. Og blir sittende bak, det så lenge ut som at gruppen ikke klarte å kjøre seg opp.

– Når glippen kommer andre gang så fryktet jeg at det var Arctic Race som blåste fra oss. Trond Håkon Trondsen og Petter Theodorsen jobber alt de kan for å kjøre igjen gruppen, skryter Vangstad av lagkameratene.

Tour des Fjords 2017

Alt i alt har Tour des Fjords vært greit for Team Sparebanken Sør som lag, Fridtjof Røinås og Andreas Erland har måttet stå av rittet. Eirik Bruland har vært i brudd. Petter Theodorsen og Trond Håkon Trondsen har angrepet og kjørte alt de hadde på dagens etappe. Andreas Vangstad har talt for seg selv med flere angrep og offensiv kjøring.

–Tour des Fjords har egentlig gått som forventet for meg. Jeg likte etappe to best, hvor det var en lengere bakke. De siste dagene har det vært posisjonskamp, men jeg er fornøyd hvordan jeg kom meg gjennom dem. Jeg har ikke tapt tid på etappene, bortsett fra etappe tre hvor jeg skulle spurte. Selv om det tidstapet kostet meg en 8.plass sammenlagt, sier Vangstad som nå skal hvile seg før han stiller til start igjen i Danmark om to uker.

For laget sin del så skal vi tilbake til Sandnes og kjøre Norgescup neste helg. Om Eirik Bruland klarer å forbedre sin gode plassering i Norgescupen kan du følge sammen med oss på www.teamsparebankensør.no

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)