Team Sparebanken Sør

Nyheter

FORNØYD: Gikk bedre enn hva Trondsen forventet (FOTO: Kenneth Wikan/TSS)

Kroppen fungerer igjen

Etter en dag hvor laget var veldig offensivt, syklet Trond Håkon Trondsen og Andreas Vangstad inn med hovedfeltet. 

Trond Håkon Trondsen var med tetgruppen på 23 ryttere over bakken opp Åsvegen og avslutter som nummer ni på etappen.

– Endelig virker det som kroppen fungerer igjen. Det gikk bedre enn jeg hadde trodd, sier Trondsen etter målgang.

Ikke nok med at han satt med over, feltet skulle over bakken tre ganger og på den første bestigningen angrep Trondsen.

– Jeg satt i utgangspunktet for langt bak, så jeg kom meg frem i feltet. Og når jeg kom frem støtet en rytter, da tenkte jeg å strekke litt på beina og angrep etter han.

Aktive

Etappen startet med støting, de som så på TV kunne se flere ryttere fra oss fremme i feltet som forsøkte å komme av sted. Men i det feltet passerte Sola Flyplass fikk tre ryttere gå Veyhe (ColoQuick), van Hoecke (LottoNL-Jumbo) og van Melsen (Wanty). De fikk raskt en ledelse på over syv minutters på hovedfeltet. Før mål støtet Veyhe fra resten og holdt helt inn til en andreplass, bare bak Edvald Boasson Hagen (Dimension Data)

Feltet skulle opp Åsvegen tre ganger på de avsluttende rundene, den første runden angrep først Trond Håkon Trondsen før Andreas Vangstad forsøkte seg etter bakken. Sistnevnte får ligge foran feltet en stund, men de klarer ikke å slite ut den sterke sørlendingen. For når Boasson Hagen og August Jensen (Team Coop) støter på tredje og siste tur opp bakken ser vi den sortkledde rytteren forsøker å henge seg på, før han blir kjørt inn igjen i utforkjøringen.

Men Andreas Vangstad var ikke fornøyd med to angrep, i flatene mot mål angrep han igjen og kjørte seg nesten helt opp i ryggen til Boasson Hagen og Jensen foran. Men hovedfeltet hentet han like før mål, hvor Trond Håkon Trondsen kjører i mål som nummer syv i feltet. Hadde Team Sparebanken Sør kommet med i bruddet hadde vi vært over alt i dag, med fire ryttere.

Siste etappe

I morgen er den siste etappen av Tour des Fjords 2017 fra Hinna Park til Stavanger og profilen på etappen ligner på dagens etappe. Og det lover vel bra?

– Vi skal være der i morgen også vi, humrer Trondsen.

Andreas Vangstad er nå nummer ti i sammendraget. Se resultatene her.

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)