Team Sparebanken Sør

Nyheter

GOD FORM: Vangstad kjører bra om dagen (FOTO: Kenneth Wikan/Team Sparebanken Sør)

Nummer seks i sammendraget

Andreas Vangstad kom i mål som nummer 12 på den andre etappen av Tour des Fjords, han er nå nummer seks i sammendraget.

– De neste etappene kommer til å skille sekunder, så rittet er helt åpent enda, sier nummer seks i sammendraget etter den tredje etappen.

Timo Roosen (Lotto NL-Jumbo) angrep like før første målpassering i Norheimsund, Bjørn Tore Hoem (Joker Icopal) forsøkte å ta han igjen, men måtte etter hvert gi opp. Dermed kjempet Roosen hele veien og krysset målstreken to sekunder foran gruppen på 15 ryttere blant andre Andreas Vangstad.

– Det var ikke mye guts igjen i beina de siste kilometerne. Hadde det vært det kunne jeg ha støtet litt før mål. Men jeg måtte heller fokusere på å henge på resten.

Tunnel

Det var mye snakk om tunnelene på forhånd av etappen, det var litt uklart hvor mange feltet skulle gjennom. Antageligvis rundt 50 stk. Derfor hadde arrangøren satt ut ekstra lys i tunnelene og hadde ekstra lys på taket av følgebilene.

– Feltet kjørte kontrollert og rolig gjennom, sa Stian Remme fra følgebilen.

– Jeg måtte klikke ut av pedalen på et punkt der. Det var nesten så jeg måtte bruke hendene for finne riktig vei i mørket. Heldigvis gikk det rolig, sa Vangstad som også er fornøyd med å være under tak og få ly fra regnet.

Angrep

I den siste kategoriserte stigningen på etappen, opp mot Kvamskogen forsøkte Vangstad seg. Han hadde en fartsøkning og fikk tre meter på resten.

– Man kan se på det som en invitasjon til et angrep. Jeg økte for å se om noen ville bli med, men det var det ikke, sa Vangstad som også hadde en dårlig dag, og måtte forsøke å unngå dårlige valg mot slutten for å ikke bli kjørt av tetgruppen etter bakken.

Nummer 5 til og med nummer 16 i sammendraget ligger på samme tid, og når ryttere havner på samme tid er det plasseringene på etappene som skiller dem. Derfor må man være bevisst hvis man kommer i mål i større grupper.

– Hvis ikke avslutningene er for hektiske og farlige, så må jeg være bevisst på plasseringene i spurtene.

Det var han på den første etappen, da han spurtet inn som nummer 17 i hovedfeltet.

Skifter karakter

Inn mot helgen skifter rittet karakter. Fra og med lørdag er det ikke bakkene som er den største utfordringen, men smale veier som gir posisjonskamp.

– De siste dagene blir det viktig å sitte fremme på riktig side av der feltet sprekker opp, avslutter nummer seks i sammendraget.

Dries van Gestel leder rittet etter at han satt i bruddet på den første etappen, 24 sekunder foran dagens vinner Timo Roosen og 31 sekunder foran Edvald Boasson Hagen. 

Se resultatene her

Lurer du på hvordan det er bak kulissene på ritt, se den første episoden av More than riders her

Kommentarer

Spam kontroll: 4 + 3 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)