Team Sparebanken Sør

Nyheter

PLANEN KLAR: Vangstad vet hva som venter i morgen (FOTO: Kenneth Wikan/TSS)

Målet er klart

For første gang håper Andreas Vangstad å kjempe i sammendraget på Vestlandet. Les hans vurdering av rittet som starter på onsdag. 

På onsdag er det ikke gått mange timer siden rytterne rullet over målstreken i Oslo. Da venter det neste store norske etapperittet for oss. Tour des Fjords triller av sted fra Balestrand med målgang i Førde, før rittet avsluttes med etappen fra Hinna Park til Stavanger på søndag. For Andreas Vangstad har dagene stort sett gått med på å holde beina i gang.

– Jeg ser på det som et langt etapperitt med et par hviledager midt i. De siste etappene i Tour of Norway var ikke alt for harde, så beina føles bra, sier Vangstad som havnet på niendeplass forrige uke.

For Sørlendingen har ikke Tour des Fjords vært noen suksess tidligere år. Han syklet det første gang for Plussbank i 2013, det året var det mest å føle på elitenivået og han havnet på 100. plass. I 2014 og 2015 deltok han ikke, mens i fjor ble han syk underveis og måtte bryte på den fjerde etappen.

– Dette er det første året jeg har som mål å kjempe i toppen og det er et ritt som kan passe meg bra, sier Vangstad som setter seg mål om etappeseier eller en topp-10 plassering i sammendraget.

– Jeg kommer ikke til å prioritere en etappeseier hvis jeg må ofre sammendraget, men det hadde vært gøy med en seier på Vestlandet.

NEI TAKK: Om denne flaska var ment i armen på Røinås, vet bare han (FOTO: Kenneth Wikan/TSS)

Vurderer etappene

Tour des Fjords er forventet å bli et mer uforutsigbart ritt enn hva Tour of Norway var, en av dagene kan godt gå inn et brudd.

Slik vurderer Vangstad etappene:

1.etappe (Balestrand – Førde)

Den første etappen går rett inn i en veldig lang bakke. Synd at den ikke er mot slutten av etappen. Jeg tror vi kan se en massespurt her.

2.etappe (Gulen – Norheimsund)

Denne etappen vil bli en fysisk kraftanstrengelse, og sammendraget vil trolig bli satt på den andreetappen.

3.etappe (Odda – Kopervik)

Bruddet kan antageligvis gå inn hvis noen av de rytterne som taper mye tid på andre etappe får gå av gårde. Hvis ikke er det trolig klart rittets andre massespurt.

4. og 5.etappe (Stavanger – Sandnes ) (Hinna Park – Stavanger)

Disse etappene kommer til å skille. Det blir smale veier og bratte bakker hvor det er viktig å sitte langt fremme for å unngå å havne bak de glippene som trolig kommer.

Vi skifter ut halve laget til Tour des Fjords, se hvem som starter her.

Vi håper å se dere langs veien og at det blir like mye liv denne uken, som det vi opplevde i Tour of Norway. Og dere som ikke har muligheten til å møte kan se rittet på TV2.

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)