Team Sparebanken Sør

Nyheter

INTERVJU: Andreas Vangstad intervjuet etter etappen (FOTO: Kenneth Wikan/TSS)

Begavet og har et enormt toppnivå

Etter et hardkjør de siste milene ble det en sterk fjerdeplass for Andreas Vangstad i Tour of Norway. 

Etter en veldig sterk avslutning blir Andreas Vangstad nummer fire på den tredje etappen av Tour of Norway. Det ble en spennende avslutning opp VIP-bakken.

– Han er fysisk begavet og har et enormt toppnivå, sier sportsdirektør Stian Remme.

–Jeg satt litt langt bak mot toppen av bakken, så at det sprakk opp. Da fikk jeg et ekstra gir. Vi hentet de foran mot toppen, sier Vangstad

Det kom av gårde seks ryttere som fikk opp mot 5 minutter på det meste. De holdt unna helt til siste bakken da favorittgruppen kjørte fra de mot toppen. Der ifra ble Vangstad i en sterk gruppe sammen med Pieter Weening (Roompot), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Sander Armee(Lotto Soudal), Simon Gerrans og Robert Power (ORICA-Scott). På flatene mot målgang satte Andreas Vangstad seg ned i bukken og kjørte for å ikke få opp gruppen bak.

SAMME TID: Vangstad får samme tid som gruppen bak (FOTO: Bjørn Sætre)

— Jeg kjørte mot slutten for å forsøke å holde gruppen avstanden til gruppen bak. Det skjedde på Rjukanetappen et tidligere år, sier Vangstad

Pieter Weening støtet to kilometer før mål og holdt helt inn. Armee ble nummer to og Gerrans nummer tre, foran vår egen Vangstad seks sekunder bak vinneren.

– Når vi kommer til Norge viser han hvem han egentlig er og trives nok ikke godt i Frankrike, ler Stian Remme.

Som Andreas Vangstad uttalte før rittet, så er rittene med flere profflag noe mer forutsigbare og at han trives godt med det. Det beviser han i dag.

– Han er veldig sterk fysisk og drar godt nytte av sin ungdomstid med orienteringsløp, understreker Remme.

Andreas Vangstad kjemper seg i mål litt før Alexander Kamp (Team Veloconcept). Desverre er Kamp under et sekund foran gruppen som kommer bak og dømmes på samme tid. Derfor blir Andreas Vangstad plassert som nummer ti i sammendraget.

Kommentarer

Spam kontroll: 4 + 3 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)