Team Sparebanken Sør

Nyheter

Vangstad ser frem mot Tour of Norway

Onsdag er et av årets høydepunkt i gang, Tour of Norway 2017. Les Andreas Vangstad sin vurdering av rittet.

På selveste nasjonaldagen trampes 2017-utgaven av Tour of Norway i gang. Han har en etappeseier og en femteplass sammenlagt å slå i bordet med, i år er Andreas Vangstad fornøyd med en topp 10-plassering i sammendraget.

– Det er vanskelig å vite hva som kreves nå som ruten er lagt om. Jeg tror årets ritt blir mer åpent enn tidligere, sier Vangstad.

Stort ritt

Som alltid skal TV2 sende rittet direkte på TV, Edvald Boasson Hagen sitt Dimension Data, Amund Grøndahl Jansen sitt LottoNL–Jumpo, Orica-Scott, Lotto Soudal og Cannodale kommer. Slike ritt blir lagt mer merke til i Norge enn de andre vi deltar i.

– Det blir mye mer status i disse løpene, alle som driver med sykling i Norge har et forhold til rittet. Rittet er rett og slett større enn alt annet vi driver med, sier Andreas Vangstad som i likhet med resten av laget har Tour of Norway som et av sine største høydepunkter i sesongen.

Men selve syklingen blir roligere av at de store lagene er med. De kan ofte utnytte muligheten for å få en rolig dag på sykkelsetet når de har muligheten.

– Det går som regel et brudd i løpet av tre bruddforsøk. Da setter et lag seg bredt i vegen og blokkerer, slik at de som har støtet får gå. Selv om det går fort der det skal gå fort, sier Vangstad som foretrekker ryddige løp hvor han får brukt kjempekreftene sine der de skal brukes.

Her kan løpet tapes

Rittet går over fem etapper. Og Vangstad har sett seg ut hvilke etapper som blir avgjørende.

1.etappe: Her kan det bli et hovedfelt på 60-70 ryttere som kommer til mål. Viktig å sitte fremme.

2.etappe: Mest trolig massespurt.

3.etappe: De tre gangene vi skal opp VIP-bakken avgjør. Her kommer sammendraget til å bli satt.

4.etappe: Her kan det også bli et redusert hovedfelt. Viktig å sitte fremme.

5.etappe: Kommer trolig å bli støting opp til Ekeberg. Blir siste mulighet til å påvirke sammendraget. Men utforkjøringen gjør at det kan bli vanskelig å få luke til mål.

– Målet på de første etappene blir å fullføre uten å tape tid, kanskje plukke noen bonussekunder her og der. Men vi må passe på å ikke bli for defensive, for det er sykkel, sykkel er aldri forutsigbart.

Se etappeprofilene og hvem som skal sykle for oss her.

Følg oss gjerne fra 17.mai og ut uken, vi kommer til å ha daglige oppdateringer på nettsiden. Etappene kan følges på Twitter (Trykk på lenken for å bli send til twitterkontoen.) og TV2, fordelen med Twitter er at vi kan ha fokus på våre ryttere.

Fra alle oss i Team Sparebanken Sør, hipp hipp hurra for 17.mai!

Kommentarer

Spam kontroll: 1 + 1 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)