Team Sparebanken Sør

Nyheter

ARKIV: Arkivbilde av Andreas Vangstad.

Fjerdeplass for Vangstad på Sundvolden GP

Selv om formen er stigende er ikke Andreas Vangstad helt fornøyd med dagens løp. Og les hva Trondsen tenker om Ringerike GP i morgen.

Tidlig på dagens etappe støtet en gruppe med 18 ryttere seg fra feltet. Der var det to Sparebanken Sør-ryttere der, Eirik Bruland og Andreas Erland.

– Bruddet passet oss fint, Bruland og Erland kan takle avslutningen bra og vi slipper å jobbe i hovedfeltet, sa sportsdirektør Sebastian Kvålsvoll fra følgebilen da bruddet hadde satt seg.

Men gruppen fikk aldri mer enn to minutter og ble kjørt inn opp Røinebakken første gang. Da støtet Bendixen og Schultz (Coloquick) fra resten. De kjørte sammen til neste passering av den samme bakken, hvor Schultz kjørte fra og ble sittende alene foran. Feltet kjørte inn utbryteren og det kom 50 ryttere samlet inn til bunnen av avslutningen i Krokkleiva. Når klatringen startet falt en etter en rytter av.

– Det ble holdt et høyt tempo oppover, jeg bare satt og ventet på at støtingen skulle starte, forklarer Andreas Vangstad etter målgang.

Og støtingen startet 2-3 km før mål. Selv var Vangstad fremme og forsøkte seg på en fartsøkning for å teste konkurrentene, men de slapp ikke. Han viser at formen er stigende etter Tour de Bretagne.

Tempoet roet seg ned mot slutten, før Guldhammer og Hagen fikk en liten luke over den siste bakketoppen. Da ble Vangstad sittende å ta for mye vind, dermed var det bare for Audun Fløtten å støte seg forbi på oppløpet. Rasmus Guldhammer (Veloconcept) vinner foran Carl Fredrik Hagen, som i fjor, og havnet på andreplass. Fløtten på tredje og Andreas Vangstad som nr fire.

– Det føles såpass nærme at man blir ikke helt fornøyd med resultatet. Jeg fikk en billig reise og laget kjørte godt. Da er det ekstra surt å ikke være i toppen, jeg føler at tredjeplassen var innen rekkevidde, sier Vangstad som vant rittet i fjor.

Kristian Aasvold syklet i mål som nummer 15, 56 sekunder etter vinnergruppen.

TROND HÅKON TRONDSEN ser ikke på seg selv som en favoritt til i morgen.(FOTO: KW/TSS)

Ringerike GP

Nå er det bare for rytterne å få spist middag og hvile før morgendagens Ringerike Grand Prix, som også går Hønefoss-området. Da ventes det en mer taktisk tilnærming til løpet med runder på slutten. Her vant Trond Håkon Trondsen i 2016, men han ikke på seg selv som en favoritt i morgen.

– Jeg har trent lite siden Tour de Bretagne, selv om formen føltes bra i dag, så vil jeg ikke si at jeg er en favoritt i morgen, sier Trondsen.

I Ringerike GP kommer det en bakke etter ca. 115 km av det 167 km lange rittet, hvor finalen starter. Etter det kommer feltet inn i en tøff rundløype på 6.2 km som skal sykles seks ganger.

– Jeg liker løypen veldig godt. Nøkkelen er å sitte med til rundløypa, så starter støtingen. Da er det egentlig bare å være sterk og heldig å komme med i den riktige gruppen, sier Trondsen.

Vi gjør en endring på laget fra i dag, se hvilken her

Kommentarer

Spam kontroll: 4 + 3 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)