Team Sparebanken Sør

Nyheter

FORBEREDT: Andreas Vangstad er fokusert og klar for Sundvolden GP (Foto: Kenneth Wikan/TSS)

Skal forsvare tittelen

I morgen går Sundvolden GP. Andreas Vangstad har forberedt seg og husker fjoråret godt.

Det var syvende mai for et år siden, solen skinte, det var vindstille og varmt. For første gang skulle Sundvolden GP gå av stabelen, endagers-rittet hadde tidligere navnet Hadeland GP. 157 kilometer skulle forseres før det ble kåret en vinner på toppen av Krokkleiva.

Carl Fredrik Hagen kom seg avgårde i et tidlig brudd, det likte de lagene som ikke kom seg avgårde dårlig, så bruddet ble kjørt inn. Joker kjørte hardt inn mot Røine og hvor feltet sprakkopp, det var bare 20-30 ryttere igjen i feltet. Lagene som hadde forutsett hardkjøret og hadde plassert flere ryttere fremme var det få av. Det satt én, toppen to, ryttere fra det samme laget i gruppen.

Flere forsøkte å rykke tidlig i finalen, men de gikk raskt tomme. Men etter hvert satt Åsmund Løvik fart, det var kun Andreas Vangstad, Carl Fredrik Hagen og Øyvind Lukkedal som klarte å henge seg på. Løvik fortsatte å gi gass oppover.

– Jeg tenkte først og fremst på å henge med, men hvis jeg hadde krefter igjen skulle jeg øke farten, husker Andreas Vangstad.

Og han hadde krefter, han rykket ikke, han bare økte farten. Og han klarte det, først over målstreken trillet Andreas Vangstad 21 sekunder foran Carl Fredrik Hagen, som da var Team Sparebanken Sør-rytter. Dobbeltseieren var et faktum.

– Alle rytterne bodde som vanlig på Sundvolden Hotell og jeg husker det var en spesielt trivelig middag den kvelden, sier Vangstad som etter middagen var tilbake til de vanlige rutinene da Ringerike GP skulle sykles dagen etter.

Formen er god

– I år skal jeg naturlig nok forsøke å forsvare tittelen, ta min og laget sin første seier for året.

Selv om Andreas Vangstad sto av Le Tour de Bretagne på den nest siste etappen sist helg, så er formen hans god og han er godt forberedt.

– Etter jeg kom hjem fra Frankrike har jeg tatt det mye rolig og fått den vanlige behandlingen.

Røine

Stigningen som kommer først etter 72 km og igjen etter 116 km bruker å være som kvartfinaler og semifinaler å regne. Som i fjor forventes det at mange faller av der, enten den første eller den andre gangen feltet skal over. De som sitter igjen er i finalen.

Se hvilke ryttere vi stiller med her

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 3 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)