Team Sparebanken Sør

Nyheter

Forventer et knalltøft ritt

I morgen åpnes rittsesongen i Norge med Norgescup i Bergen. Fridtjof Røinås tror rittet passer perfekt for han nå.

I morgen er det klart for vårt første ritt på norsk jord i 2017. Vi skal til Bergen hvor Norgescupen åpner med en kupert rundløype på 12 km som skal forseres 12 ganger, noe som utgjør 156 km totalt. Og vår nasjonale konkurranse byr på enkelte utfordringer, ifølge sportsdirektør Sebastian Kvålsvoll.

– I årets første Norgescup-løp bruker det vanligvis å være mye rar kjøring og det kan ofte ende med en overraskende resultatliste på slutten av dagen. Men med den korte rundløypen i Bergen forventer jeg intensiv kjøring.

Fire Team Sparebanken Sør-ryttere stiller til start, Fridtjof Røinås, Mathias Skjold, Ludvik Aspelund Holstad og Eirik Bruland. Røinås og Holstad har akkurat kommet hjem etter å ha kjørt Tour du Loir-et-Cher I Frankrike forrige uke, mens Skjold og Bruland kommer direkte fra en måneds treningsperiode. Fridtjof Røinås har hatt en trøblete start på sesongen, men nå er 22-åringen på riktig vei.

– Formen er stigende og jeg gleder meg til rittet. Jeg både tror og håper at det blir et knalltøft ritt. Selv om det antageligvis blir for tøft for meg å kjempe i toppen, så skal jeg bidra til at en av mine yngre kolleger skal klare det, sier Røinås som blir vår eldste mann til start.

Passer perfekt

Røinås mener rittet passer perfekt for han som oppbygging til større ritt fremover og håper at han er med på notene. Selv om Grimstad-gutten synes det er vanskelig å tippe en vinner, forventer han at èn egenskap blir spesielt essensiell.

– Vinneren blir en som liker stigninger.

Vi starter med fire ryttere, og ifølge påmeldingslisten har de andre kontinental-lagene har valgt å melde på et forskjellig antall ryttere. Joker Icopal stiller bare med Iver Johan Knotten, Team Coop stiller med tre ryttere, mens Team FixIT.no og Uno-X stiller med seks ryttere. Selv om vi må forvente at kontinentallagene tar kontroll over rittet, så forventer Sebastian Kvålsvoll at de som stiller med flest ryttere tar mest kontroll.

Norgescupen arrangeres seks ganger i løpet av sesongen, på seks forskjellige plasser. Vi gleder oss.

Se hvilken løype som venter oss i morgen her

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)