Team Sparebanken Sør

Nyheter

FORLATT: Treningsmåneden er nå over (Privat foto)

En viktig periode er gjennomført

Nå er rytterne i gang med ritt igjen, men månenden som har gått kan ha vært avgjørende for sesongen.

Etter løpene i Portugal som ble avsluttet med endagers-rittet Classica Aldeias do Xisto 12.mars, hvor Andreas Vangstad syklet inn til tredjeplass, var det en måned til seks av rytterne syklet Tour du Loir-et-Cher e Provost, som startet 12.april. Resten av rytterne tråkker i gang i løpet av den neste uken. Måneden som har gått uten ritt har rytterne fylt det trening. Slike perioder er viktige for utviklingen av ryttere og grunnlaget for resten av sesongen.

– Å finne perioder i løpet av en sesong hvor man får inn mengdetrening er avgjørende, sier en av lagets to trenere Lorents Ola Aasvold, som i tillegg skriver på en masteroppgave innen trening.

Han legger til at med konkurranser annenhver uke er det vanskelig å finne perioder hvor man kan vedlikeholde formen. I slike perioder er det viktig at rytterne tar et steg tilbake og får inn mengdetrening som man ikke får når man kjører ritt.

– Men det er selvfølgelig en balansegang, for vi vil jo sykle ritt. Det er jo derfor de fleste av oss driver med dette. Baksiden er at når man sykler et ritt må man følge farten som feltet setter og lengden på etappen, derfor er en treningstur å foretrekke fremfor å kjøre løp, legger Aasvold til hva gjelder trening.

Endringen alt i alt positiv

Flere av rytterne har endret litt på treningen gjennom vinteren, mens andre har gjort det samme som tidligere, bare økt intensiviteten. Og selv med topp-ti plasseringer på tre av fem etapper i Frankrike sist uke, var det flere av rytterne som startet der som følte at det var som en ny sesongåpning etter pausen siden Portugal.

– Vi burde muligens fått klemt inn tre ritt til i perioden etter Portugal for å ha utnyttet formen rytterne var i, men det er i ikke like enkelt å finne de riktige rittene. Når alt kommer til alt, så er opplegget vi har valgt i år er positivt. Tidligere år har vi syklet Tour de Normandie og resultatene derfra har ofte blitt sykdom, sier den tidligere rytteren.

TALENT: Lorents Ola Aasvold var selv et stort talent (Arkivfoto/TSS)

Det er dèt som skal til

Lorents Ola Aasvold var selv en lovende syklist for oss fra 2011 til 2013 og han er bror til Kristian Aasvold. Nå trives han med oppfølgingen av Team Sparebanken Sør sine ryttere.

– Som trener er det viktig å forstå rytteren. Noen ryttere ønsker bekreftelse på alt, det jeg som trener sier må begrunnes og vi har nesten daglig kontakt. Mens andre ryttere tar kontakt hvis det er noe spesielt, ellers gjør de hva de skal. Jeg forsøker å være i kontakt med rytterne minst et par ganger i uken.

– Når det gjelder trening så tror jeg sykkel er ganske unikt. Rytterne gjør treningen dag ut og dag inn gjennom hele året. For det er nettopp det som skal til, avslutter snåsningen.

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)