Team Sparebanken Sør

Nyheter

Tøff dag i Frankrike

Det ble en tøff dag for oss i Frankrike i dag. - Nå er det en ting som er viktig for laget frem til i morgen, sier sportsdirektør Stian Remme.

– Det ble for tynt i finalen i dag. Vi greide ikke å være med når det ble kjørt og burde hatt med en eller to mann i finalen. I dag manglet vi råskapen vi har sett hos laget tidligere, sier sportsdirektør Stian Remme etter den tredje etappen av Tour du Loir-et-Cher.

Det var en kaotisk finale. Etappen ble avsluttet på en rundløype med en grusbakke som skilte mye. Remme mener Trond Håkon Trondsen hadde vært med hvis det ikke hadde vært for en velt mot slutten.

– Trond Håkon hadde vært med hvis han ikke hadde veltet. Og Herman Dahl fikk en uheldig punktering mot slutten og fikk hjulet til Kristian Aasvold. Dette er noe som skjer med alle lagene, så vi kan ikke skylde på slike ting.

Nå er det viktig å nullstille seg og se fremover for rytterne i Frankrike, i morgen kommer etappen som på papiret er den mest krevende.

– Vi har mye å gå på i forhold til i dag. I kveld og natt gjelder det å nullstille seg å være klare til i morgen. Da har vi muligheter for å kjøre for etappeseieren. Jeg tror nøkkelen blir å ha litt is i magen til finalen. Etappen inneholder i underkant av 40 kneiker, så det vil bli opp og ned hele dagen og posisjoneringen vil bli viktig. Jeg tror nok Andreas Vangstad vil vise seg frem.

GRUS: Støvskyen omkranser Trond Håkon Trondsen på dagens etappe (FOTO: David Haugen/TSS)

Dagens etappe

Bruddet på fem mann holdt ut hele dagen og nesten helt inn til mål, før det som var igjen av hovedfeltet tok de igjen. Arvid de Kleijn (BabyDump) tok etappeseiern og kom til mål sammen med seks andre ryttere, blant annet August Jensen (Team Coop). De fikk tre sekunder ned til neste gruppe. Damien Shaw (An Post-Chainreaction) beholder ledertrøyen 10 sekunder foran van Rhee (Destil – Jo Piels).

En som ikke stilte til start på dagens etappe var Ludvik Aspelund Holstad. Han havnet i en velt, som også Kristian Aasvold havnet i, på gårsdagens etappe. Han slo seg såpass at støtteapparatet og han valgte å stå av rittet etter å ha tilbrakt store deler av kvelden i går på sykehuset.

– Vi valgte å ta han av siden han følte seg sånn passe i dag. Men det er ingenting alvorlig og han slo ikke hodet i velten, så han er tilbake i løpet av noen dager, sier Remme.

Morgendagens etappe kan du følge på vår Twitterkonto, teamspbanksor.

Kommentarer

Spam kontroll: 1 + 1 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)