Team Sparebanken Sør

Nyheter

DIREKTØREN: Arkivbilde av Sebastian Kvålsvoll (FOTO: Team Sparebanken Sør)

To personer har gjort han til den sportsdirektøren han er i dag

Vi har tatt en prat med Sebastian Kvålsvoll om hans karriere og hvem som har inspirert han som sportsdirektør.

Det er to sportsdirektører som har betydd mye for hvordan vår egen sportsdirektør har utviklet seg til den han er.

– Brian Holm virker kul. (Quick-Step Floors) En klassisk erkedanske som virker å ha en humørstyrt væremåte og virker avslappet i stressende situasjoner. Og som syklist lærte jeg mye av hvordan Olav Benjaminsen var som vår leder i Plussbank mellom 2011 og 2013, men som nå er sportsdirektør for Team Coop.

Når vi spør om hva som er en viktig kvalitet hos en sportsdirektør, så synes den tidligere syklisten at en ting er viktigere enn de andre kvalitetene.

– Ryddigheten er den viktigste kvaliteten. Når laget har alt det logistiske på plass, kan en rytter konsentrere seg om det han skal.

Tar det som det kommer

– Når det gjelder hvor jeg vil i karrieren så tar jeg det som det kommer, det er vanskelig å være leder på et høyere nivå enn hva man selv syklet på. Det er ofte eks-syklister som går direkte fra aktiv til å sitte bak i følgebilen. Og de som syklet på worldtour-nivå leder på det samme nivået. Derfor er det vanskelig for meg å rykke opp et hakk.

Men han kommer til å fortsette som sportsdirektør så lenge han synes det er morsomt.

– Jeg føler jeg blir bedre for hvert år og håper å fortsette utviklingen. Jeg synes selv min sterkeste egenskap er å ikke vise stress. Det er viktig siden rytterne ofte blir urolige hvis de ser at sportsdirektøren er stresset. Så jeg forsøker å holde meg rolig, men jeg understreker at det er en stor forskjell på stresset og ivrig, spesielt som trønder, understreker melhusbyggen uten å utdype noe mer.

PÅ HJUL: Arkivbilde av Kvålsvoll fra 2011 (FOTO: Team Sparebanken Sør)

Det var andre tider

Som aktiv syklist startet Sebastian Kvålsvoll hos CK Nor, som var en liten klubb på det tidspunktet. Juniorlaget ble lagt ned når aldergruppen hans ble senior.

– Klubben besto bare av aldersgruppa jeg syklet i, så det ble nedlagt når vi dro.

Etter et par år i Plussbank gav han seg, nå er det kun Bjørn Tore Hoem, som sykler for Joker Icopal igjen av juniorlaget.

– Jeg gav meg våren 2012, selv om jeg var med å kjøre litt på høsten og ble sportsdirektør for fullt i januar 2013. Men da var det andre tider, da reiste vi rundt og var mekaniker, massør, handlet mat og drev med alt av logistikk.

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)