Team Sparebanken Sør

Nyheter

FJELL: I morgen skal vi til bakkene (FOTO: Kenneth Wikan/TSS)

Årets tøffeste ritt

I morgen skal vi til fjellene, hvor Andreas Vangstad ønsker å revansjere tredjeplassen sist helg. 

– Jeg ser ingen grunn til at morgendagens ritt skal gå dårlig, sier Vangstad.

Slik som Classica da Arrabida så er dette historiens første versjon av rittet og en del av konkurransen om Liberty Seguros-trofeet. Hvor for øvrig Andreas Vangstad er nummer seks i sammendraget. Endagers-rittet Classica Aldeias do Xisto blir det siste vi gjør på en tre ukers samling i Portugal. Det er en løype på 140 kilometer hvor feltet skal over fem kategoriserte stigninger. Opp og ned mange høydemeter hele dagen.

– Jeg har aldri kjørt et løp hvor vi bestiger så mange høydemeter på den distansen, slår Vangstad fast.

Så langt i Portugal har laget lært at det ikke finnes flate veier i Portugal, hvor det ser flatt ut på profilen så går det alltid litt opp og ned.

– Det finnes ingen rolige partier i disse løpene, enten skal feltet over ei kneik ellers så er det en utfordrende utforkjøring, sier sportsdirektør Sebastian Kvålsvoll.

– Avslutningen starter etter 118 kilometer, der starter den lange stigningen til Casal Novo. Deretter skal rytterne over to harde stigninger, hvor den siste stigningen til Aldeia da Cerdeira er målbakken, sier Kvålsvoll om bakken som på det bratteste har 12.7% stigning og er en og en halv km lang.

– Vangstad er i kjempeform, jeg tviler på at han blir frakjørt hvis alt går etter planen. Ideelt sett sitter vi med tre mann rundt Andreas når avslutningen starter. Så håper jeg Kristian Aasvold eller Trond Håkon Trondsen kommer seg med i et brudd fra starten av.

LAGET: Disse starter i morgen

Bivirkninger etter Classica da Arrabida

Forrige helg viste Andreas Vangstad at han er i god form og kan kjempe om en plass helt i toppen. Dette gir laget en ro.

– Når vi har noen som kjører så bra i en så hard løype som sist, så gir det hele laget troen. De vet at Andreas kan sitte med mot slutten, derfor skal det være motivasjon nok til å jobbe hele dagen for suksess, sier Kvålsvoll.

Andreas Vangstad er enig i at bekreftelsen sist helg var viktig.

– Man vet aldri helt sikkert at formen er der før man får et sånt resultat. Det vet jeg nå. Formen er god og det gir trygghet inn mot helgens ritt.

– Med så lange bakker tror jeg at frontgruppen blir skilt ut ved at ryttere faller av, ikke ved støting. En slik profil med lange bakker gjør løpet mindre tilfeldig, så lenge man unngår uhell, sier Kristiansand-rytteren som ønsker revansje fra sist helg.

Du kan se rittprofilen her.

I morgen kan du følge rittet på vår Twitterkonto. Trykk på lenken for å bli sendt til Twitter, eller legg oss til. teamspbanksor heter vi på Twitter. Rittet starter klokken 13.05

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)