Team Sparebanken Sør

Nyheter

STERK KJØRING: Andreas Vangstad nr tre i dag. (Foto: David Haugen/TSS)

Andreas Vangstad på en sterk tredjeplass

I en avslutning med sterke motstandere havnet Andreas Vangstad på podiet i Classica da Arrabida. Men han er ikke helt fornøyd selv.

– Det er alltid surt å ikke vinne. Man kan ikke være fornøyd med en tredjeplass, sier vinnerskallen fra Kristiansand.

Grusen var ikke problemet i den avsluttende bakken.

– Feltet hadde sprukket opp, jeg og Antunes (W52-FC Porto) satt i en åttemannsgruppe. Paulinho(Efapel) kom bakfra i en gruppe på flatene før den siste bakken. Etter noen hundre meter av bakken støtet Antunes, jeg og fire andre forsøkte å kjøre han igjen. I forsøket falt en etter en av, jeg og Paulinho var de siste som satt igjen bak Antunes, sier Andreas Vangstad om avslutningen hvor han og Paulinho havnet to sekunder bak vinneren. Som forøvrig vant en av etappene i Worldtour-rittet Volta ao Algarve for noen uker siden.

– Jeg følte jeg måtte gjøre det bra i dag, siden laget hadde jobbet som helter for meg hele dagen. Det var imponerende kjøring spesielt av de nye, takker Vangstad.

Om sin egen form tror han det er mer i vente.

– Det er vanskelig å si om jeg er i toppform nå, jeg bruker å bli bedre etter jeg har kjørt noen løp.

Sterke motstandere

De tre siste bakkene sprakk feltet opp, så var det 26 kilometer med hardkjør. Det var i den siste bakken Amuro Antunes rykket fra. Contador sin tidligere hjelper i fjellene Sergio Paulinho og vår egen Andreas Vangstad. Inn før den siste bakken satt også Kristian Aasvold og Eirik Bruland.

– I dag er vi offensive, Trond Håkon Trondsen i brudd. Aasvold, Bruland og Vangstad i finalen, noe som er spesielt imponerende av Eirik Bruland som kjørte sitt første ritt for Team Sparebanken Sør forrige uke. Den siste bakken skilte mer enn jeg trodde på forhånd, sier sportsdirektør Sebastian Kvålsvoll.

Dagen startet med høy fart og Trond Håkon Trondsen ble sittende i femmanns brudd fra formiddagen av. Noe som vil si at av de seks dagene Team Sparebanken Sør har deltatt på ritt så langt i år, har vi vært i brudd tre av dagene. Bruddet hadde på det meste 3 minutter og 20 sekunder på hovedfeltet. Bruddet ble hentet inn under 20 km før mål.

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 1 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)