Team Sparebanken Sør

Nyheter

DEBUTANT: Da er det klart for Ludvik Aspelund Holstad (Foto: Kenneth Wikan/TSS)

På søndag entrer Ludvik manesjen

Synonymt med vår og sykkel er brostein og grus. På søndag kan det bli spennende for oss i Portugal.

Søndag fortsetter sesongåpningen vår i Portugal, da er det Classica da Arrabida som står for tur. Endagers-rittet er 186,6 km langt fra Setubal til Palmela som ligger i distriktet Setubal i Portugal. Målgang kommer etter en 2,6 km stigning til slottet i Palmela. Ett slott som skal være flere tusen år gammelt og sees på som en kulturskatt i Portugal. Første 1.6 km av bakken er på grus og siste km er på brostein.

– Grusen er likt for alle lagene, men bakken blir ekstra tung med det uvante underlaget. Jeg tror Andreas Vangstad har den kjørestyrken som man trenger på grus, sier sportsdirektør Stian Remme.

Rittet er ett av tre løp i den første utgaven av en portugisisk konkurranse om Liberty Seguros-trofeet. Det første rittet av konkurransen er kjørt tidligere i år, det var en flat dag som ble avsluttet med massespurt. Denne konkurransen er organisert av forskjellige portugisiske sykkelgrupperinger. På søndagens ritt er de første 100 km relativt flate før rittet blir mer kupert resten av dagen.

– Som regel vil ingen lag ta ansvaret på et endagers-ritt i denne klassen. Det vil bli hard kjøring fra flere lag for å få med noen et brudd, slik at de slipper å sitte å jobbe i feltet. Vi kan forvente en søndag med angrep og offensiv kjøring hele dagen, sier Remme og understreker at troppen har restituert seg bra etter Volta ao Alentejo sist uke.

TILBAKE: Herman Dahl er frisk og klar. Foran han sitter en som også er klar (Foto: KW/TSS)

Spent debutant

Herman Dahl har blitt frisk og sesongdebuterer. Samt at Ludvik Aspelund Holstad er klar for sitt første ritt for Team Sparebanken Sør.

– Jeg vet ikke helt hva jeg går til, selv om jeg har vært med i gamet tidligere, sier rytteren som kommer rett fra juniorsykling på NTG Kongsvinger og på juniorlandslaget.

– De andre rytterne på laget har gitt meg flere tips i oppkjøringen. Blant annet om posisjoneringen i feltet, så jeg håper det skal gå greit. Men det er vanskelig å si hva jeg kan forvente, jeg får se litt på nivået på søndag.

Rytteren er vant til hektiske dager fra juniorrittene han kjørte.

– På juniornivå er det veldig hektisk med full fart og støting fra start til mål. I tillegg er jeg spent på hvordan jeg takler distansen, sier Aspelund Holstad som er vant til kortere etapper.

Grus og brostein

Om avslutningen er både Aspelund Holstad og Remme optimistiske

– Jeg kom på åttendeplass da jeg syklet Paris - Roubaix som junior og jeg har syklet Gent - Wevelgem med juniorlandslaget, så brostein er jeg ganske vant med, sier Aspelund Holstad som innser at tempoet antageligvis blir høyere på søndag.

– Vi har Andreas Vangstad som en outsider til å vinne, i tillegg viste Kristian Aasvold og Trond Håkon Trondsen god form under Volta ao Alentejo. Jeg tror de blir hakket sterkere etter at de fullførte etapperittet for en uke siden, sier sportsdirektør Remme.

Trykk her for å se hvilke ryttere som starter Classica da Arrabida for oss. (Du vil bli overført til rittsidene)

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)