Team Sparebanken Sør

Nyheter

FØRSTE ETAPPE: Bruland ruller ut til sin første etappe (FOTO: David Haugen/TSS)

Har lært mye de siste dagene

Volta ao Alentejo er over, debutant Eirik Bruland tar med seg god form og mye erfaringer videre. Les hva han tenker nå som ilddåpen er over.

Da var årets første ritt gjennomført, Kristian Aasvold og Andreas Vangstad kjempet store deler av rittet høyt i sammendraget. Aasvold endte som vår bestemann på 22.plass i sammendraget og Andreas Vangstad ble hindret på siste etappe slik at han tapte tid. Vi ser offensive ryttere som forsøker å gå i brudd hver dag og lykkes to av fem dager. På den andre etappen var Trond Håkon Trondsen i brudd og på den femte etappen var det Andreas Vangstad sin tur til å ligge foran hovedfeltet.

Debuten ble som forventet

De neste ukene vil forhåpentligvis hele stallen starte sesongen 2017. For årets første av tre debutanter så ble læringskurven til Eirik Bruland bratt. Han kommer fra terrengsykling og skulle med Volta ao Alentejo få sin debut som landsveissyklist. Det viste seg å bli en opptur for Bærumsgutten.

–Jeg har lærte veldig mye denne uken. Om hvordan det er å ligge i et felt, hva forskjellen på hvor man ligger er. Det fikk jeg smertelig oppleve under søndagens femte etappe hvor vi på forhånd hadde snakket om hvor viktig det var å ligge foran når vi kom til det siste spurtpunktet. Vi trodde at feltet kom til å sprekke opp her, det gjorde det også.  Dessverre for min del plasserte jeg meg dårlig og ble hektet av den første gruppen, selv om det føltes som om at beina kunne vært med hovedfeltet mot mål, sier Eirik Bruland.

Han sier selv at han må fortsette å tilpasse seg landeveien.

–Jeg er fornøyd med det første rittet og har fått prøve forskjellige aspekter ved landeveien. Jeg fikk blant annet syklet i vind, noe jeg taklet dårlig. Etter en velt på den tredje etappen sprakk feltet opp og jeg havnet i gruppen som ble liggende bak velten. Mens den gruppen kjørte seg opp til hovedfeltet slo vinden til. Jeg var uoppmerksom, dermed falt jeg av den gruppen også og ble sittende med fem-seks mann som rullet rolig inn mot mål.

I FRONT: Bilde fra samlingen i januar (FOTO: Kenneth Wikan/TSS)

Tøff start

Det er ingen tvil om at Eirik Bruland fikk prøvd seg på sitt første etapperitt. De første dagene hadde etappene gjennomsnittsfart på rundt 46 km/t.

– Det var en tøff start, men jeg har fått se på nivået. Jeg tror jeg er på fysisk nivå med flere av de vi møtte i feltet denne uken, men jeg må fortsette å tilpasse meg landeveien taktisk. Og håper å kanskje vise resultater snart, sier rytteren som flere dager forsøkte å gå i brudd.

Og det er ikke lenge til neste ritt som er Classica da Arrabidia. Det er et endagersritt med en bakkeavslutning. Og det ikke hvilken som helst bakke, den er totalt på 3 kilometer hvor den første halvdelen er grus og den andre halvdelen er på brostein. Så det er bare å glede seg til søndag 5.mars.

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)