Team Sparebanken Sør

Nyheter

VANGSTAD: Her fra den fjerde etappen av Volta ao Alentejo (FOTO: David Haugen/TSS)

WANTED

Vi elsker det, men det er ikke alle som er like begeistret for å ha med seg Andreas Vangstad i brudd.

– Det var tydelig at de ikke ville ha meg der, sier Vangstad etter dagens etappe.

I går sa Andreas Vangstad at han skulle å gå i brudd, men han hadde ikke troen på at feltet ville slippe han. Men Vangstad prøvde, og det gikk! Allerede etter fem kilometer ble bruddet etablert med han og fire andre. De fire andre lå langt bak i sammendraget.

– Jeg gikk i utgangspunktet ikke i brudd for å øke i sammendraget, jeg ville være offensiv og liker å sitte i brudd. Og en dag går bruddet inn. Men de andre i bruddet trodde jeg var der for sammendraget og ville bli kvitt meg. De støtet titt og ofte for å oppnå dette. Men jeg tror jeg var den sterkeste som satt der, for når jeg støtet tilbake fikk jeg en luke og ble sittende tre mil alene foran, sier Vangstad.

Hovedfeltet var nok oppmerksomme på Vangstad og slapp bruddet aldri mer enn 3.45 foran. Movistar kjørte og kontrollerte i feltet. Team Sparebanken Sør-rytteren var først over to av tre spurter og fikk med seg seks bonussekunder. Men dessverre sprakk feltet opp før målgang så han trillet i mål nesten fem minutter etter dagens vinner Juan Molano (Monzano)

Dagens brudd-kjempe var også overbevisst over at de kunne holdt ut lengere.

– Hvis de andre i bruddet hadde villet, kunne vi kjørt på og holdt ut lengere før vi ble hentet.

Aasvold vår beste 

VÅR BESTE: Kristian Aasvold var best på etappen og i sammendraget (FOTO: Kenneth Wikan/TSS)

Kristian Aasvold ble beste Team Sparebanken Sør på dagens etappe og i sammendraget. Han kom inn som nummer 35 i Evora som går etappens målby. Trønderen havner på 22.plass i sammendraget 56 sekunder bak årets vinner Carlos Barbero (Movistar), som er den første rytteren som vinner Volta ao Alentejo mer enn en gang.

Sammen med Aasvold kom Andreas Erland i mål i hovedfeltet, mens Vangstad, Trondsen og Bruland kom inn nesten fem minutter etter vinneren. Petter Theodorsen måtte dessverre bryte etter velten i går. Han stilte ikke til start i dag.

– Neste søndag passer meg fint

Selv om etapperittet er over reiser ikke Team Sparebanken Sør hjem fra Portugal, vi skal delta på to endagers-ritt før vi reiser hjem. Classica da Arrabida er neste søndag og har en avslutning på både grus og brostein. Og søndagen etter det er det Classica Aldeias do Xisto.

­– Classica da Arrabida ser i utgangspunktet ut til å passe meg fint, sier Andreas Vangstad som gleder seg til neste uke. 

Kommentarer

Spam kontroll: 4 + 3 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)