Team Sparebanken Sør

Nyheter

OFFENSIV: Trondsen fra bruddet i går. Han er pigg og har vært aktiv de siste dagene (FOTO: Volta ao Alentejo)

Trondsen beste Team Sparebanken Sør-rytter på tredje etappe.

Trond Håkon Trondsen havner på 20.plass etter en kaotisk etappe. Velt gjør at tidsavstandene nøytraliseres.

-Jeg føler meg bra og ser frem til de neste dagene, sier Trond Håkon Trondsen.

Juan Molano (Manzana) vinner etappen med samme tid som Lawless (Axeon), mens Barbero kommer på tredje plass to sekunder bak. En velt en på den siste kilometeren som hindrer store deler av feltet gjør at det som kunne ha blitt en avgjørende avslutning, ikke blir det.

Trond Håkon Trondsen og Andreas Erland havnet foran velten. Trondsen kommer i mål på en 20.plass sju sekunder bak vinneren og Andreas Erland nr 26 bare 17 sekunder bak. Resten av rytterne våre satt bak velten og ble hindret. En time etter målgang ble tidsforskjellene som oppsto stilt til to sekunder for alle rytterne som kom i mål blant de 88 første.

- Det var høy fart hele dagen. Det kan hende at flere får samme tid, men sannsyligvis ikke alle. Det blir litt tilfeldig om man klarer å komme seg frem i feltet i løpet nedoverbakken før mål. Derfra var det vanskelig å avansere noe, sier vår bestemann på etappen Trondsen.

- I dag var det mye støting. Flere av oss er offensive og prøver å komme avgårde flere ganger. Men Movistar ligger fremme å kontrollerer alle forsøkene. Feltet sprekker opp halvveis på etappen og vi havner bak på grunn av vinden. Vi bruker krefter kjøre oss opp, men heldigvis var gruppen vi satt i stor, sier Kristian Aasvold.

Velt siste km

- De siste ti km er nedoverbakke, 1 km før mål kommer det en stor velt hvor store deler av feltet havner bak. Jeg forventer flere ryttere får samme tid, sier Aasvold rett etter målgang.

Den tredje etappen fra Mourao til Mertola var på 208 kilometer, og dermed rittets lengste. Våre to ryttere i sammendraget før etappen, Andreas Vangstad og Kristian Aasvold, antydet etter gårsdagens etappe at det å komme seg med i et brudd for å ta bonussekunder på spurtene underveis og ved målgang var viktig. Men et brudd slapp ikke fri før ca 100 km, da var det med ryttere som ikke er spesielt farlige i sammendraget.

På de to første etappene har snittfarten vært veldig høy de første timene, i dag var ikke noe unntak. Feltet sprakk opp flere ganger i dag, både på grunn av bakker, velt og vind. Flere av våre ryttere havnet bak grunnet vind. En stor pulje som måtte kjempe seg tilbake til hovedfeltet.

Aasvold krysset mållinjnen 35 sekunder bak etter å måtte opp på fortauet for å komme forbi velten. Vangstad kom i mål 1.15 etter vinnere.

Barbero fra Movistar leder fortsatt Volta ao Alentejo etter at han havnet først i to spurter i dag og plukker med seg bonussekunder. Nå leder han med 12 sekunder på Nocentini. Aasvold og Vangstad er 23 sekunder bak Barbero. Eduard Prades, som lå som nummer tre i sammendraget, Caja Rural-rytteren bryter dagens etappe etter en velt på etappen i går, melder laget på Twitter.

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)