Team Sparebanken Sør

Nyheter

HENGER MED: Aasvold og Vangstad har muligheter i sammendraget. Bildet er fra samlingen i Oliva (FOTO; KW /TSS)

Offensiv kjøring og fortsatt muligheter i sammendraget

Trond Håkon Trondsen var lenge i brudd på 2.etappe av Volta ao Alentejo. Andreas Vangstad og Kristian Aasvold kom inn med hovedfeltet etter kaotisk spurt.

Andreas Vangstad prøvde seg på et angrep fem kilometer før mål og fikk luke. Men i terrenget mot mål var det vanskelig å komme avsted, så han ble kjørt inn. Han og Kristian Aasvold kom i mål med hovedfeltet på 89 ryttere. Trond Håkon Trondsen satt lenge i brudd som på det meste hadde 3 minutter og 20 sekunder på hovedfeltet, men ble kjørt inn 10 km før mål. Han kom inn 1 minutt og 1 sekund etter førstemann på etappen etter flott offensiv kjøring, bare synd at det ikke holdt helt inn.

-Det ble en hard etappe hvor mange lag ville ha med seg bonussekundene på de første spurtene, det kom ikke avgårde er brudd. Farten var høy de første timene, men det roet seg etterhvert, sier Andreas Vangstad i bilen på tur tilbake til hotellet. Snittfarten var rundt 46 km/t de første timene.

Farten i feltet roet seg etter hvert og Trond Håkon Trondsen kom avgårde hvor han vant ett spurtpoeng og to klatrepoeng. Målet med angrepet var nok at bruddet skulle holde helt inn.

Spennende avslutning

-Mot slutten gjorde vinden seg gjeldende, men ingen lag prøvde å utnytte dette noe merkbart. Avslutningen ble en ganske vanlig massespurt, sier Vangstad.

-Jeg synes spurten var ganske kaotisk, jeg holdt på å gå i bakken da en rytter foran meg veltet like før mål, sier Aasvold som havnet på 36.plass på etappen.

Andreas Erland kommer i mål som første rytter etter hovedfeltet 15 sekunder etter de 89 første. Bruland og Theodorsen 20 sekunder etter hovedfeltet. 

VINNEREN: Johim Ariesen (Metec) krysser mållinjen først. (Foto: Volta a Portugal)

Barbero tar over ledelsen i rittet

Johim Ariesen fra Metec vinner etappen foran Carlos Barbero fra Movistar, Barbero kom på tredjeplass i går og bonussekundene gjør at han leder Volta ao Alentejo sammenlagt tre sekunder foran gårsdagens vinner Rinaldo Nocentini. Colin Joyce fra Rally Cycling havnet på tredjeplass på etappen

Våre to håp i sammendraget tror rittet blir avgjort på bonussekunder, så nøkkelen er antageligvis å komme seg avgårde i et brudd slik som Trondsen gjorde i dag. Krister Hagen fra Team Coop ligger på en fjerdeplass i sammendraget etter å vært med i bruddet sammen med Trondsen og tatt bonussekunder før han slapp seg ned til hovedfeltet igjen.

I morgen venter rittets lengste etappe på nesten 21 mil. Etappen er relativt flat, uten noen kategoriserte stigninger. 

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)