Team Sparebanken Sør

Nyheter

Team Sparebanken Sør ved starten i Volta ao Alentejo (Foto: David Haugen/TSS)

To mann med i tetgruppen inn til mål

Andreas Vangstad og Kristian Aasvold i mål med tetgruppen på 28 mann i hard avslutting på 1.etappe av Volta ao Alentejo. Trond Håkon Trondsen like bak.

Se ekstra innhold på våre nye rittsider

 - Nå tror jeg nøkkelen er å komme med i ett brudd. Den hardeste etappen er gjennomført, så sammendraget blir avgjord ved at et brudd går inn på en av de neste etappene, er Vangstad og Aasvold enige om.

Det ble kjørt hardt i feltet, men trioen kom greit over bakkene.

- Movistar tok kontroll halvveis ut i etappen å kjørte ganske hardt på flatene mellom bakkene. Det var også høyt tempo i bakkene fra 100 km å utover, sier Vangstad om den 156 km lange etappen.

- Vi prøvde å komme avgårde i et brudd i dag, men det gikk ikke, sier Vangstad.

- Beina føltes bra, men det er beinhardt å starte sesongen med ett så bra ritt. Men vi skal være fornøyde med å ha med tre mann i finalen, sier Aasvold.

Trond Håkon Trondsen ble først meldt som en del av tetgruppen i mål, men han kom i mål 21 sekunder bak førstemann.

Fridtjof Røinås måtte stå av underveis, men skal komme sterkere tilbake.

- Det var en mørk dag, men jeg skal jobbe hardt for å komme tilbake sterkere, sier Røinås.

Resten av laget skal ha kommet greit gjennom etappen.

- Eirik Bruland klarte seg også bra, han satt greit med ganske langt fremme i feltet. Han har tatt nivået, sier Vanstad om debutanten. 

DEBUTANT: Eirik Bruland ruller ut til sitt første landeveisritt. Petter Theodorsen, Kristian Aasvold og Andreas Erland i bakgrunnen (Foto: David Haugen / TSS)

39 år gamle Rinaldo Nocentini (Sporting Tavira) vinner foran Eduard Prades (Caja Rural) og Carlos Barbero (Movistar). Nocentini leder derfor sammendraget og får 10 bonussekunder, Prades får 6 bonussekunder og Barbero får 4 sekunder. Prades sykler i morgen med poengtrøyen på lån fra Nocentini. Aldemar Reyes (Manzana Postobon) har sikret seg en god ledelse med klatretrøya og Jasper de Laat (Metec) har ungdomstrøyen.

Det kom avgårde to mann, Sean McKenna (An Post Chain Reaction) og Matteo Dal-Cin (Rally Cycling) var i brudd de første 100 kilometrene før fjellene startet. De hadde på det meste 9 minutter og 10 sekunder. Men når bakken kom ble de kjørt inn. Team Coop sin Krister Hagen ble beste nordmann på 10.plass.
 

Kommentarer

Sturla Johansen - 23 feb 2017
Gratulerer med bra sesongåpning. Håper det lykkes å komme med i et brudd som holder inn på en av etappene. Lykke til videre .-)
Spam kontroll: 2 + 1 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)