Team Sparebanken Sør

Nyheter

ULVENE: Sultne ulver i Volta ao Alentejo.

Klart for sesongåpning

Onsdag er det klart for sesongens første ritt. Vi starter den 35.utgaven av Volta ao Alentejo. Dessverre fikk vi et sent forfall.

Les deg gjerne opp på rittet og følg resultatene på vår rittside.(Trykk for å bli sendt direkte dit.)

 

Rytterne som i dag reiser sammen med sportsdirektør Stian Remme og utgjør syvmanns-laget i Volta ao Alentejo er Andreas Erland, Andreas Vangstad, Eirik Bruland, Fridtjof Røinås, Kristian Aasvold, Petter Theodorsen og Trond Håkon Trondsen. Mathias Skjold og Ludvik Aspelund Holstad slutter seg til troppen 3.mars.

Formrytter går glipp av rittet

Dessverre har Herman Dahl blitt forkjølet og går dermed glipp av Volta ao Alentejo. Dahl har den siste tiden vist fin form, og er et betydelig forfall for Team Sparebanken Sør i rittet.

–Jeg har følt meg veldig sterk i det siste, så det er kjipt å gå glipp av etapperittet. Jeg synes det mest fornuftige er å ikke kjøre rittet selv om det er en mild forkjølelse, sier Herman som håper å være i slag igjen til Classica Aldeias do Xisto og Classica da Arrabida de to første søndagene i mars.

Forkjølet: Herman Dahl er blitt forkjølet å deltar ikke i Volta ao Alentejo (Foto: Kenneth Wikan/TSS)

Regner med at Movistar tar ansvar

– Rittet er relativt flatt med et par seige avslutninger. Jeg tviler på at det blir noen massespurter. Selv om den første etappen ser hardest ut, så er det flere elementer som spiller inn på hvilken etappe som blir den mest avgjørende, det er alltid rytterne som avgjør hvor hard etappen blir. De fleste lagene kjører sitt første ritt for sesongen, så det viktigste er å komme i gang, få følelsen i feltet, sier sportsdirektør Stian Remme.

Årets versjon av Volta ao Alentejo er flyttet frem en måned blant annet for å tiltrekke seg de beste lagene. Team Movistar fra Worldtouren er på papiret det sterkeste laget som stiller til start, men flere sterke prokontinentallag stiller og de portugisiske lagene forventes å være ivrige etter å vise seg frem.

–I utgangspunktet må Movistar ta ansvar i feltet, så med mindre de sender noen i brudd så tror jeg at de fleste morgenbruddene vil bli kjørt inn. Så får vi se om de gjør som forventet på dag èn, sier Remme.

Skal være offensive

I fjorårets utgave havnet Team Coop-rytteren Krister Hagen som nummer to i sammendraget, etter å ha mistet ledertrøyen på siste dag. Profilen for løpet ser nogenlunne lik ut som i fjor, bortsett fra den tredje etappen som i fjor var en bakkeavslutning. I år er det første og andre etappe som har avslutninger i betydelig motbakker.

–Vi skal være skikkelig på hugget fra første tråkk på pedalen. Etter dag èn blir det enklere å si hvordan rittet kommer til å utspille seg. Men vi skal være offensive, enten det er å få med ryttere i brudd eller å kjempe om seire på etapper eller i sammendraget.

– Andreas Vangstad, Trond Håkon Trondsen og Kristian Aasvold går godt i bakker og kan hevde seg i sammendraget hvis alt stemmer. Fridtjof Røinås har mulighet for gode etappeplasseringer på de flate etappene, sier sportsdirektøren som synes det blir godt å komme i gang med løp og at det er fint med en litt annen start på sesongen enn tidligere.

Debuterer i Volta ao Alentejo

Eirik Bruland, som fyller 22 år i dag, får sin debut for Team Sparebanken Sør etter god kjøring på samlingen i Oliva. For han handler det meste om å skaffe seg erfaring. Han har trent som planlagt og formen har vært fin etter han kom hjem fra samlingen i Spania. Gutten som bor i Bærum har forsøkt å få igjen overskuddet og har brukt dagene stort sett inne på rulla. Men det har også blitt noen skiturer på den gamle skiløperen. Foran debuten som landeveissyklist virker han avslappet men spent.

– Jeg tror det blir mange nye erfaringer når jeg kommer til Portugal. Og tror det blir en bratt læringskurve. Jeg er spent på hvilken fart som blir satt i feltet og generelt nivået. Jeg er også spent på hvordan det er å ligge i et felt. Jeg er forberedt på at det kan føles ubehagelig i starten, men at det er en vanesak, sier rytteren som kommer fra terrengsykling.

– Eirik Bruland viser at han er gjennomtrent. Jeg forventer at han skal gjøre sitt beste. Så hadde det vært gøy å se han forsøke seg i et brudd en dag. Men for han handler det om å stole på at det han har gjort i vinter og konsentrere seg om å bruke krefter på de riktige stedene, sier Stian Remme.

Saken fortsetter under bildet.

Debuterer: Eirik Bruland debuterer for TSS i Volta ao Alentejo (Foto: Kenneth Wikan/TSS)

–Grunnen til at jeg kjører Volta ao Alentejo fikk jeg høre var god sykling på samlingen. Det er en fin indikasjon og det har gitt meg selvtillit med tanke på hvor nivået mitt er , sier Eirik Bruland som syntes det var veldig hyggelig å bli tatt ut.

Volta ao Alentejo er et ritt som selveste Miguel Indurain vant for 21 år siden. Team Sparebanken Sør skal være tre uker i Portugal, det vil bli gjennomført en treningssamling og to endagers-ritt, i tillegg til rittet som starter på onsdag.

Kommentarer

Spam kontroll: 4 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)