Team Sparebanken Sør

Nyheter

UNIK KOMBINASJON: Trond Håkon Trondsen har egenskaper som er utfordrende for motstanderne (FOTO: KW/TSS)

Ferdighetene i bakker og spurter skal gi resultater

23-åringen fra Skedsmokorset har vist at han går bra i bakker og avslutter bra, dette gjør han til en rytter som er vanskelig å bli kvitt for utfordrerne.

– Jeg føler det er en unik kombinasjon som jeg ønsker å utvikle så langt det går. På det nivået vi sykler på unngår vi de lengste bakkene. Dermed kan jeg henge med når det går oppover og fortsatt vinne spurten hvis det er en flat avslutting på etappen.

5 UCI-etapper

Fjorårssesongen ble amputert på grunn av en skade i ryggen etter et fall i Fredsrittet i Tsjekkia. Derfor har han hårete mål dersom han holder seg skadefri denne sesongen.

– Jeg liker å sette meg høye mål, i år vil jeg å vinne 5 UCI-etapper. Rittene vi kjører passer meg fint, men jeg favoriserer de store norske etapperittene som Tour of Norway, Arctic Race of Norway og Tour des Fjords. Samt at jeg gjerne gjentar bedriften i Ringerike Grand Prix, som jeg vant i fjor.

– Jeg er alltid ute etter å vinne sykkelritt. Jeg har aldri kjørt Le Tour de Bretagne men det er et ritt jeg tror kan passe meg bra. Og Volta ao Alentejo neste uke, her tror jeg at jeg kan kjøre for et sammenlagt resultat hvis alt stemmer.

Målet er å leve av syklingen

Fra i fjor til i år har Trondsen forlatt U23 og konkurrerer nå kun i eliteklassen. Men bortsett fra at U23-landslaget ikke lengere er aktuelt, forandrer han ikke opplegget for sesongen.

– Selv om profflagene følger ekstra med på U23-løpene håper jeg å komme på et nivå som gjør meg klar for proffverdenen. Men man er mest attraktiv som U23-løper, så årene renner jo bort, sier den allsidige syklisten.

NYTER: De siste forberedelsene til sesongen er gjort i Trondheim (Privat foto)

Trener hardere

Trond Håkon Trondsen liker å variere treningen mellom sykkel, jogging og skiturer. Leiligheten hans i Trondheim ligger perfekt til for skiturer.

– Jeg har nesten skiløypene som nærmeste nabo, trenger bare å gå fem minutter før jeg kan spenne på meg skiene. Under en treningsøkt fokuserer jeg stort sett på treningen, men på de fineste dagene prøver jeg også å få glede av omgivelsene rundt meg. Både på skitur og på sykkelen, sier Trondsen som har kjørt alle hardøktene i Norge i vinter inne på rulle.

Tidligere år har han blitt holdt igjen av trenerne sine fra å trene for hardt. I år har trenerne slakket tøylene slik at vintertreningen i år har vært noe hardere.

Kalde fingre hindret satsing på skiskyting

–Jeg var aktiv innen flere idretter som ung, blant annet langrenn og skiskyting. Men siden jeg fryser lett på fingrene ble det tidvis komplisert å lade geværet i skiskytingen. Det er en av grunnene til at jeg valgte sykkel. Pappa, Jacob Trondsen, holdt på med sykkel på nasjonalt nivå. Han fikk meg interessert i syklingen som jeg startet med i 14-15 årsalderen, sier Trondsen som ikke har angret på valget om å bli syklist.

Les hvordan Trond Håkon Trondsen kombinerer skole og idrett.

Les om Trond Håkon Trondsen sin første seier som senior fra i fjor

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)