Team Sparebanken Sør

Nyheter

SØRLANDS-TRIO: Andreas Erland, Herman Dahl og Andreas Vangstad (FOTO: KW/TSS)

Første sjanse til å vinne kommer allerede neste uke

Disse tre ønsker å kjøre mer stabilt og vinne mer, en av dem nevner Volta ao Alentejo som første mulighet.

Andreas Vangstad skal bygge videre på de gode resultatene fra tidligere år.

– Jeg vil bare vinne sykkelløp. Alle løp vi sykler er viktige, jeg må ta hver sjanse jeg får og den første sjansen er allerede i Volta ao Alentejo neste uke. Jeg vil prestere på tempo og fellesstart i NM. Dette er resultater som er viktige for å få en plass på VM-laget, sier Vangstad.

Andreas Erland og Herman Dahl har som mål å vinne NM i lagtempo. De jobber hardt i kulissene for å få satt sammen et lag. Det er tre som kjører på samme klubblag i lag-NM, nå mangler bare den siste brikken.

– I tillegg til lagtempo ønsker jeg å vinne noen UCI-ritt, da vet jeg at Tour du Loir et Cher passer meg. Og treningen i vinter er gjennomført for å få et høyere bunnivå, for å samle gode resultater gjennom hele sesongen, sier Erland.

– Målet mitt er å vinne tre UCI-ritt og ellers få gode resultater. Jeg håper å ta nye steg i karrieren, men det eneste jeg kan gjøre er å sørge for å få gode resultater. Jeg ønsker også å ta tilbake tronen i gateritt-NM, sier Dahl om årets gateritt som går i legenden Knut Knudsen sin fødeby, Levanger.

Forsøkte fotball men…

Alle tre har vært innom fotball før valget falt på sykkel, Andreas Vangstad har i tillegg løpt i skogen.

– Terrengløp var hovedaktiviteten i ti år, men fikk en skade i kneet som tvang frem en pause. Det var inngangen til sykkel. Jeg hadde egentlig tenkt meg tilbake til terrenget, men comebacket gikk dårlig og syklingen gikk såpass bra, så da ble det sykkel. Jeg spilte også litt fotball, fikk noen mål i karrieren, men jeg føler jeg gav meg på topp, sier Vangstad med et lurt smil.

Andreas Erland derimot klamret seg fast til fotballspillingen, litt for lenge ifølge han selv.

– Jeg var ikke god i fotball, de beste spilte fremme på banen, så ble de svakeste flyttet bakover. Først til midtbanen før forsvaret ventet. Jeg startet som spiss, men når jeg havnet i forsvaret gav jeg opp. Fotball ble ikke spesielt gøy når jeg ikke fikk ballen. En kompis av meg drev med terrengsykling og jeg ble med han. I junioralder var vi en kompisgjeng som reiste rundt på sykkelritt. Dette var en viktig faktor for at jeg skulle bli syklist.

Herman Dahl gav seg på topp han også.

– Som ung spilte jeg for klubben Våg som drev ganske seriøst. Vi hadde fem treninger i uka i tiårs alderen og vi vant mye på den tiden. Jeg gav meg etter at vi endte på andreplass i kretsmesterskapet. Jeg ble antageligvis lei fordi fotballen ble for tidlig seriøs. Og etter å ha sett Team Sparebanken Sør sin eier Thor Hushovd aktiv i Tour de France fristet det å prøve ut syklingen.

Det skal sies at ingen av de tre angrer nevneverdig på valgene de tok, og det er vi i Team Sparebanken Sør selvfølgelig glade for.

GIR GASS: Erland, Vangstad og Dahl på slettene ved Oliva (FOTO: KW/TSS)

Forberedelsene til 2017

Det er forskjellig hvor mye og hva som er endret i treningen foran sesongen. Andreas Vangstad har ikke endret så mye fra tidligere, men det har blitt litt mer løping enn vanlig. Mens Vangstad har funnet sitt nedstøvete orienteringstalent, har de andre holdt på med sitt.

– Jeg ønsker høyere kapasitet, derfor har jeg kjørt mer intervaller på sykkelen, sier Andreas Erland.

– Løping synes jeg er tamt, slenger Herman Dahl inn. Selv har jeg svømt litt, det øker O2-opptaket uten å slite på beina. Det var fordelen fra skaden jeg hadde at jeg fant nye metoder å trene på, sier sørlendingen som brakk beinet i 2015.

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)