Team Sparebanken Sør

Nyheter

RØINÅS: Fridjof Røinås ser frem mot sesongen (FOTO: Kenneth Wikan / TSS)

– Forsøker å knekke færre rammer

Fridjof Røinås har tidligere år oppholdt seg i Pyreneene på vinteren, i år har han gjort noe annet. Han har i tillegg et mål om å knekke færre rammer.

Etter å ha bodd i Pyreneene tidligere år har Fridjof Røinås denne vinteren vært mer hjemme i Norge. Selv om det også for han har blitt en tur til Gran Canaria i desember og Benidorm i januar, har han stort sett oppholdt til i Norge.

– Kjæresten min bor i Oslo, så jeg har stort sett vært der når jeg har vært i Norge. Jeg var i utgangspunktet spent på hvor bra sykkelby hovedstaden var før jeg dro dit. Forholdene viser seg å være gode så lenge du lærer deg de beste veiene ut av sentrum.

– Tidligere år har jeg har bodd i utlandet, men det har tidvis ført til hjemlengsel. Dette slipper jeg unna med treningsopplegget jeg har i år med trening i bolker, så vinteren har vært fin, sier spurteren.

Fra U23 til elite

Nå som Røinås går inn i den nye sesongen, er det med visshet om at han ikke er U23-rytter lengere. Men det er ikke noe han tenker spesielt mye på.

– Jeg tenker stort sett likt inn mot denne sesongen jeg har gjort tidligere. Den eneste forskjellen er at jeg ikke kan være med i U23-ritt, men jeg har de samme målene for sesongen.

Den eneste forskjellen han merker er positiv.

– Man blir taktisk smartere og roer seg litt ned når man sitter i feltet. Tidligere har jeg slitt med å være litt for hissig på ufarlige steder i et løp. Jeg har sikkert fortsatt noe å gå på, men man må være som man er. Jeg merker at jeg havner i færre og færre uhell, sier rytteren som har knekt flere rammer gjennom årene i Team Sparebanken Sør.

BLID: Selv om han er aggressiv i felt, er han en av de blideste når TSS er på tur (FOTO: KW / TSS)

Ønsker å bli mer stabil

– I år håper jeg å få mer stabile resultater. Rittkalenderen har mange og gode ritt som kvalifiserer til å gjøre det bra jevnt og trutt. Men mine personlige favoritter er de franske vårrittene Tour du Loir et Cher og Le Tour de Bretagne.

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)