Team Sparebanken Sør

Nyheter

KJENT TOG: Team Sparebanken Sør sitt tog sitter. Bakerst ser vi Sondre Holst Enger i Ag2r-drakt FOTO: Stian Remme

Treningen i Alicante går etter planen

De første dagene i Oliva har gått fint. På søndagsturen var det en ekstra som hang seg på Team Sparebanken Sør sitt tog.

For noen uker siden var området laget trener i dekket av hvit snø. Men det virker som faren for snø er over. Og noen har hatt ekstra hell med seg i januar.

– Det var en gruppe Team Sparebanken Sør-ryttere her tidligere i januar. Men avreisen var dagen før snøværet slo inn, så vi har vel hatt flaks. Så langt på samlingen har vi hatt godt treningsvær, sier Andreas Vangstad.

Han synes det er fint å komme på samling, for når han er her så er det mentalt enklere å få gjennomført de harde øktene.

– Når hele laget er samlet kommer man seg enklere gjennom og effekten av de harde øktene blir større. Jeg har stort sett reist med Fridjof Røinås og Herman Dahl. De er bra folk de, men det er godt å få inn litt nye impulser i form av resten av laget også, understreker Vangstad som bor på rom med Trond Haakon Trondsen og Kristian Aasvold.

Starten av samlingen har i all hovedsak gått med å stille inn årets nye sykler og langturer på seks timer. I dag venter en rolig tur på fire timer og styrketrening.

– Vi har stort sett tatt det rolig, men de harde dagene kommer nok. Dagene går veldig fort, det går stort sett i trening, hvile og mat. Men det er jo trossalt det livet denne gjengen kjenner best, humrer Kristian Aasvold som nettopp har sett VM finalen i håndball.

Også sportsdirektør Stian Remme er fornøyd med de første dagene.

– Vi får gjennomført solide økter i et kjent område. Det virker som de fleste har gjort det de skal i vinter. Så de signalene jeg har sett så langt, så er vi på nivået over hvor vi var på denne tiden i fjor. I går sluttet Ludvik Aspelund Holstad seg til samlingen også, så nå er vi alle mann alle, sier sportsdirektøren som skal være med laget den første uka på samling

Den belgiske mesteren ble med

DEN BELGISKE MESTEREN: Søndag slangt Phillipe Gilbert seg på toget, FOTO: Stian Remme

DEN BELGISKE MESTEREN: Søndag slangt Phillipe Gilbert seg på toget, FOTO: Stian Remme

 

På søndagens tur ble den regjerende belgiske mesteren Phillipe Gilbert med noen timer av treningen. Gilbert sykler i år for Quick-Step etter å ha skiftet lag i vinter. Han er tidligere verdensmester, samt en klassiker-spesialist som blant annet har vunnet Liège-Bastogne-Lìege, Amstel Gold Race og Clásica San Sebastian.

­– Da Gilbert kom inn i gruppa ble det straks mindre prat og intensiviteten tok seg opp noen hakk, humrer Andreas Vangstad som synes det er inspirerende å få sykle med slike ryttere.

­Phillipe Gilbert var fast treningspartner til lagets eier Thor Hushovd da han var aktiv. Og gjennom han blitt kjent med Thor sin bror Ronny Hushovd som vi i Team Sparebanken Sør er så heldig å ha med oss på denne samlingen.

– Det er nok Ronny som har ordnet dette, sier Kristian Aasvold.

– Det sies at man ikke burde møte forbildene sine, men Gilbert virket som en topp fyr som tok seg god tid og snakket med alle i laget. Han sa også at han foretrakk å trene med oss fremfor sitt eget lag Quick-Step. Han mener de trener for hardt, så tempoet vårt var noe han foretrakk, sier Aasvold som har Gilbert som en av sine forbilder.

TIPS TIL Å BLI POPULÆR: Hvis du vil bli populær på samling med Team Sparebanken Sør, vær en drikkekanne. FOTO: Stian Remme
NYTER SOLEN: Sondre Holst Enger nyter solen i Oliva. FOTO: Stian Remme

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)