Team Sparebanken Sør

Nyheter

2016: Trond Haakon Trondsen (FOTO: Morgane Bezannier:

Tidenes hardeste sesongåpning

Allerede i februar skal vi måle krefter mot verdens beste sykkellag. Team Sparebanken Sør sin hardeste sesongåpning noensinne fører til endringer på treningssamlingen.

Volta ao Alentejo er i år flyttet fra mars til februar. Det portugisiske rittet har gått fra å være et kategori 2.2- til et kategori 2.1-ritt. Noe som blant annet innebærer at lag fra WorldTouren kan delta. I skrivende stund har Movistar, lederen av UCI Ranking meldt sin ankomst.

Klart for samling

I dag tidlig reiste rytterne sammen med Stian Remme til Oliva ved Alicante, hvor det er klart for årets første samling. Årets første etapperitt kommer en måned tidligere enn vanlig, noe som gjør at den andre uken på samlingen i Spania bli preget av konkurranseforberedelser. Tidligere har Tour de Normandie vært årets første, men i år reiser vi til Alentejo-regionen i Portugal.

Treningsopplegget er satt sammen av lagets trenere Lorents Aasvold, Morten Mørland og sportssjef Atle Kvålsvoll. De mener det er viktig for lagfølelsen at vi kjører mest mulig sammen på slike samlinger. De nye får kjenne på nivået og de som har vært med på laget tidligere får finjustert lagprosessene. På fellessamlinger reagerer rytterne forskjellig på treningen, derfor er det viktig med justeringsdager. Disse dagene er lagt opp slik at de som takler mer trening med samme intensitet fortsetter på samme nivået, mens de som begynner å bli slitne kjører roligere disse dagene.

– Den første uka blir det fem dager med hardkjør og to justeringsdager. Det blir en nødvendig erfaring for de tre nye å se hvor lista ligger, sier sportsjef Atle Kvålsvoll som reiser nedover til Spania neste uke.

– Det nye for året blir at den andre uka blir tøffe konkurranselignende øvelser. Dette gjør vi for å forenkle overgangen mellom vintertreningen og konkurransesesongen, slik at gjengen er kampklare når vi står på start i Volta ao Alentejo i februar, mener sportsjefen.

Terrenget laget skal trene i er kjent, i dette området har åpningssamlingen foregått tidligere. Men noen forandringer blir det.

– I fjor havnet vi for langt unna terrenget vi trente i, men i år bor vi på resorten Oliva Nova. Det ligger nærmere terrenget som passer for oppkjøringen, vi har tilgang til flate partier, kupert terreng og skikkelige klatrebakker.

Gamle kjente

10-mannstroppen stortsett skadefrie, selv om Ludvik Holstad må utsette nedreisen til søndag på grunn av sykdom. Vi har også fått med oss den tidligere Team Sparebanken Sør-rytteren Sondre Holst Enger, som i år sykler for det franske WorldTour-laget AG2R La Mondiale.

Siden Tour de Normandie utgår fra kalenderen vår i år, får rytterne nesten en måned ritt-pause etter Volta ao Alentejo, Classica da Arrabida og Classica Aldias do Xisto i Portugal. Dermed håper vi at formen er spisset mot april og mai, som inneholder harde etapperitt som Tour de Bretagne, Tour of Norway og Tour des Fjords

Dedikert gjeng

Med gode resultater i fjor, håper Kvålsvoll at guttene tar nye steg i 2017. Vi har en flott gruppe ryttere som er treningsvillige og utviklingsorienterte.

– Rytterne på Team Sparebanken Sør er en veldig dedikert gjeng, hvor alle ønsker å bli gode. De er fantastiske å jobbe med. Hvis vi tar Tour de Bretagne som eksempel, hvor vi det første året hadde nok med å henge med på tempoet som ble satt, til i fjor hvor vi var veldig aktive og fikk fire topp-10 plasseringer på etappene og Carl Fredrik Hagen reiste hjem med bakketrøya. Denne sesongen er vi klare for neste steg, hvor vi forandrer topp10-plasseringer til flere seiere, sier Atle Kvålsvoll.

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 3 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)