Team Sparebanken Sør

Nyheter

TSS-året – 2015, vår beste sesong

2015-sesongen ble sesongen hvor Team Sparebanken Sør-rytterne tok flest internasjonale seire, stikk i strid med manges spådommer.

- Vi mistet tre gode ryttere før årets sesong, og det gjorde at forventningene til laget ble betydelig redusert, sier sportssjef Atle Kvålsvoll.

Men stikk i strid med spådommene markerte flere av rytterne seg med meget sterke prestasjoner. Det er nok å nevne internasjonale seire som Andreas Vangstad sin strålende kjøring og seier på sisteetappen i Tour of Norway og også seieren i danske Fyen Rundt. Fridtjof Røinås’ etappeseier i Tsjekkia i East Bohemian Tour, og i sesongavslutningen vant Herman Dahl Kermesse-rittet i Belgia. For et sesong-punktum!

Miljøet en suksessfaktor

Sportssjef Atle er også veldig tilfreds med måten rytterne har fremstått på:

- Vi har hatt et usedvanlig godt miljø, i alle sammenhenger, noe som utvilsomt er en av suksess-faktorene. Rytterne har stått frem som ett lag. Et skår i gleden var naturligvis saken med Vegard (Robinson Bugge). Han kom som ny inn i laget og var en positiv kar på alle måter, både sportslig og i miljøet ellers.

TSS-familien på sesongoppsummering for 2015 og kickoff til den nye sesongen. Foto: TORE SÆTHER

 

- Hvis vi ser frem mot 2016-sesongen. Hva tenker du da?

- Vi har fått de første konkurransene på plass. De siste årene har vi sesongåpnet i Kroatia. I år velger vi å starte med ritt i Frankrike. Det skjer i mars.

Vintertrening i utlandet

- Før det skal vi ha en to ukers treningssamling i Spania, forteller sportssjefen.

Nytt av året er at mange av rytterne har valgt å legge vintertreningen til sydlige omgivelser. Det er har vært og er TSS-gutter i trening både i Frankrike, fastlands-Spania og på Gran Canaria.

I Frankrike opplevde vi dessverre en lei skade i og med Herman Dahls velt og leggbensbrudd.

Støtteapparat som funker

- Det var selvfølgelig trasig, men vi var raskt på plass med et alternativt opplegg for Herman. Historien viser for mange idrettsutøvere er kommet styrket ut etter slike uhell og skader.

- Når slikt hender, er det betryggende å vite at vi råder over et flott støtteapparat, både sportslig og medisinsk, og dette er folk som har vært med og rundt laget i flere år.

- Tre av 2015-rytterne (Thomas Larsen, Morten Mørland og Vegard Bugge) er ikke med på 2016-laget. Inn er kommet Åge Ljøstad Nilsen og Petter Theodorsen. Det betyr at stammen i laget er uforandret, og det er vel positivt?

Trofaste sponsorer

- Absolutt. Både det at vi har en kontinuitet i laget og at vi har sponsorer som tenker og satser langsiktig på oss, gjør at vi har gode forutsetninger for å prestere godt, sier Atle Kvålsvoll. Og til slutt:

- Siden julen er nært forestående og 2016 like rundt hjørnet, vil jeg benytte anledningen til å ønske alle sykkelvenner ei god jul og uttrykke håp om at vi kan få glede oss over mange gode TSS-opplevelser i året som kommer.

 

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
august (23)
juli (8)
juni (14)
mai (22)
april (25)
mars (23)
januar (4)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)