Team Sparebanken Sør

Nyheter

Det er slike øyeblikk som gjør mer enn halve TSS-laget til "klimaflyktninger" denne vinteren; Fridtjof Røinås på seierspallen som vinner av sisteetappen i East Bohemia Tour i Tsjekkia.

TSS-ryttere som trekkfugler

Store deler av Team Sparebanken Sør gjør som trekkfuglene – de drar sørover. Lørdag letter de to første, og så blir det avganger senere i måneden for ytterligere fire TSS-karer.

Carl Fredrik Hagen er veteranen i sydengjengen. Når samling i desember er unnagjort, vil han i løpet av de tre siste vintrene drevet trening på Gran Canaria i til sammen 15 uker.

Før Calle drar ut til nordmennenes vintersol-favoritt den 5. desember, vil han og Andreas Vangstad allerede ha bak seg to uker på Fastlands-Spania, i Torrevieja.
 

Carl Fredrik Hagen i Bretagne med en jagende Joker-trio bak seg.


- Vi reiser på lørdag, og får treningsselskap av Sondre Holst Enger (ex-lagkompis og nå proff i IAM) i de to ukene vi skal være i Spania, forteller Calle. De tre rytterne bor privat, i en leilighet som en venn av Hagen-familien eier.
- Der blir vi våre egne herrer i ett og alt. Når vi drar til Maspalomas på Gran Canaria, skal Andreas og jeg bo hos ex-landslagssjef i terrengsykkel, Ronny Nyhus.

Har leid hus

I småbyen Céret i Sør-Frankrike har Herman Dahl og Andreas Erland leid et hus av norske utleiere. Christian Kaggestad bor fast i området, bare noen minutters gange fra huset, og Fridtjof Røinås skal losjere hos besteforeldrene, som har hus i samme område. En av lagets nykommere, Åge Ljøstad Nilsen, skal bo i huset som Herman og Andreas leier. Det betyr at halve TSS-laget vil trene sammen i sørfransk terreng i to-tre uker i november.
 

 
Christian Erwan Kaggestad får treningsselskap
i Frankrike denne vinteren.
  Nykommer Åge Ljøstad Nilsen er én av "trekkfuglene" i vinter. 


Sparer knær og hofte

Det er ikke vanskelig å skjønne årsaken til at TSS-gutter med høye ambisjoner trekker sørover i de kalde, våte vintermåneder. Å kunne trene i milde omgivelser kan være en stor bonus også med tanke på å unngå skader og sykdom.

Å sitte på sykkelen i timevis i kulde og nedbør hjemme i Norge, kan lett føre til stor slitasje på både knær og hofte, vet både Calle og Herman svært godt.
Risikoen blir betydelig mindre i et søreuropeisk klima.
 

NM-gull i gateritt - Herman Dahl. Kristiansandsgutten har "proff 2017" som uttalt målsetting.

Mer spesifikk trening

Når de velger trening i Frankrike og Spania i stedet for Norge, blir det kanskje også annerledes trening?

- Vi får anledning til å trene i lengre bakker enn hjemme, og vi kan ta langturer i fjellområder, nevner Calle.

- Og så føler jeg at det er godt å kunne sykle mer på landeveissykkelen i stedet for på ruller og terrengsykkel, som gjerne blir løsningen hjemme. I Frankrike får vi anledning til å trene mer spesifikt, sitte mer på landeveissykkelen, sier Herman.

Ulikt tankesett

Men lagets ”franskmenn” og ”spanjoler” tenker ulikt på hva som er best med hensyn til lengden på sydenoppholdene. Calle og Andreas Vangstad har begge ferske karrierer fra andre idretter/grener – orientering og terrengsykkel:
- Det passer oss best å være i Sør-Europa bare et par uker av gangen og på den måten få en kombinasjon med alternativ trening hjemme mellom sydenukene. Å kunne sitte i fire timer på terrengsykkelen i 15 minus i Nordmarka, høres nok ikke veldig fristende ut for de fleste. For meg er det en fin avveksling til treningen i Spania, sier Carl Fredrik Hagen.

- Vi har valgt å satse på Frankrike i hele vinter. Vi kommer hjem bare for å feire jul, reiser sørover igjen 4. januar og planlegger å ha base i Céret helt til utgangen av april, sier Herman Dahl og legger til:

- Selvsagt er dette et spennende opplegg. Vi vet jo ikke helt hva vi går til. Det blir blant annet en reise fra gutterommet til å være selvhjulpen. Og i forhold til det sportslige tror vi at vi også får restituert bedre mellom øktene. I Céret er det ingen kompiser som ”forstyrrer”, som vil ha oss med ut på ting. I Frankrike har vi ingen, bortsett fra oss fire-fem som er der med samme ambisjon, trene best mulig for å oppnå gode resultater i 2016.

Egen hjemmeside og facebook

Herman og Andreas  har for øvrig fått rigget en egen hjemmeside (www.prosjekt17.no) foran vinterens sydenopphold. Der ligger det i tillegg til en presentasjon av de to kompisene fra Kristiansand også ritt-cv’er og flere presseklipp.
Navnet? Det henspeiler på TSS-duoens sykkelambisjon: Proff i 2017!

  

To bla Andreas; Erland (t.v.) gjorde et imponerende sterkt etapperitt i Tour du Loir et Cher med syvendeplass sammenlagt som resultat. Vangstad kan se tilbake på en flott sesong med seier på sisteetappen i Tour of Norway som det absolutte høydepunkt.

 

Kommentarer

12,39,2 - 06 nov 2015
Jeg ønsker trekkfuglene god tur sydover. Og når sykkelsesongen 2016 begynner er det bare å gi BÅNN GASS,så kommer resultatene. Lykke til med sykkelsesongen 2016. Ps. Gran Canaria er bare helt knall!


Stå på alle sammen.
Spam kontroll: 1 + 1 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
august (23)
juli (8)
juni (14)
mai (22)
april (25)
mars (23)
januar (4)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)