Team Sparebanken Sør

Nyheter

I herlig høstvær, en rolig, rolig dag på sykkelen - ren og skjær kos for Fridtjof Røinås og Carl Fredrik Hagen - med innlagt ispause og greier. Oktober er ikke så verst for sykkelryttere... Foto: CARL FREDRIK HAGEN.

TSS-RYTTERNES OKTOBER: Med sol, kos og take it easy - eller...?

2015 er over, i alle fall rittsesongen for TSSérne. Oktober er en måned når både tohjulinger og rytterne skal få en vel fortjent hvil.

Eller forresten, ikke alle skal slikke is og høstsol – som Fridtjof på lang kosetur sammen med Calle - henge med venner, ha god tid til kjæresten. Det er faktisk fortsatt sykkelløp for én i neste års Team Sparebanken Sør-stall. Hvem det er? Svaret finner du lenger ned i saken.

 

 
HERMAN DAHL   ANDREAS ERLAND


Herman Dahl:
Pugging og eksamen

”De første dagene blir det veldig mye skole og lesing. 9. oktober har jeg eksamen i kontraktsrett. Deretter blir det mye avslapping og kanskje også litt jobbing. Jeg jobber litt som tilkallingsvikar på en Jernia-butikk her i Kristiansand. Trening blir det nok, men ikke mye. Løping kanskje og noen turer i skauen. Og fortsetter det med godt høstvær her, ser jeg ikke bort fra at det kan bli noen sykkelturer med innlagte kaffestopp. Hyggeturer og slett ikke med innlagte blodintervaller.”

 

Andreas Erland:
Snekre litt – og dra damer…

”I oktober skal jeg hvert fall ikke på sykkelen sinnssykt mye. Det blir en del snekring. Jeg skal være med på å sette opp et hus blant annet. Det kan gjøre godt å tenke på andre ting enn sykkel. Trening blir lystbetont og alternativt – jogging og noen fjellturer kanskje. Og så kan det hende at jeg legger inn noen styrkeøkter. Har bittelitt å gå på når det gjelder biceps… I det hele tatt er oktober en måned hvor jeg kan gjøre ting som er gøy; snekre, dra damer/trene biceps og henge med venner. ”

 

 
CARL FREDRIK HAGEN   CHRISTIAN ERWAN KAGGESTAD

Carl Fredrik Hagen:
Løping og terrengsykkel

”For meg blir det en måned med lystbetont og alternativ trening; løping og terrengsykkel. Den første helgen i oktober skal jeg på topptur i Jotunheimen. Blir det riktig fint vær, kanskje jeg også tar en langtur på racersykkelen. Det er viktig å la hode og kropp få en måned konkurransefri. Når det gjelder å restille hodet fra syklingen, er det veldig individuelt hvordan behov man har. Jeg har ikke behov for treningsfri, for hodets skyld, for å si det slik. Og jeg har i alle fall ikke behov for å bruke oktober til å ligge to uker på ei Bahamas-strand… ” (PS! Like før vi snakket med Calle, på septembers nest siste dag, var han nettopp kommet inn etter en 17 mil lang sykkeltur, sammen med lagkompis Fridtjof.)

 

Christian Erwan Kaggestad:
Ser litt på studiemuligheter

”Dette blir en måned med ganske rolig trening for meg i Frankrike. Jogging og styrketrening, men jeg skal også litt på sykkelen – både på landeveien og off road. Det er deilig ikke bare å trene sykkel. Dessuten ser jeg litt på studiemuligheter. Håper å komme i gang med å lese internasjonal økonomi. Oktober er også en mulighet til å henge med kompiser. Og så ser jeg frem til kick off-samlingen i Grimstad i slutten av måneden; det blir gøy.”

  

 
ÅGE LJØSTAD NILSEN    FRIDTJOF RØINÅS

Åge Ljøstad Nilsen:
Må jobbe litt for å tjene penger

”Akkurat nå sitter jeg på taket hjemme og maler – for å tjene penger (sa Åge da vi ringte ham på septembers siste dag.) For meg blir dette en måned med mindre trening, en del arbeid og mer tid til kjæreste og venner. Litt trening blir det jo. Jeg løper mye i skauen, og etter hvert blir det tilvenning til styrketrening. Og så regner jeg med å ta noen turer på cyclocross-sykkelen. Jeg hadde også tenkt å være med på Svalandsgubben, et 27 kilometer langt løp i bløte myrer, men i år så kolliderer det med lagsamlingen i Grimstad.” (PS! I myrklassikeren i fjor, havnet Åge på en meget respektabel 27. plass – tre plasser bak én av sine nye lagkamerater, Andreas Erland…)”

 

Fridtjof Røinås:
Skal til Nederland på kompis-besøk

”Skal nyte tiden både på og av sykkelen. Det blir noen turer til Oslo for å besøke kjæresten min, og så skal jeg besøke bestekompisen som har startet studier i Nederland. Jeg satser også på å få kvalitetstid hjemme i Grimstad sammen med kompiser; stå opp når det passer, ikke ta daglig hensyn til kosthold og ha sosialt trivelige kvelder - leve som en vanlig ungdom, kan du si. Men så må jeg absolutt ta frem joggeskoene – i år i god tid før vi møtes til sesongoppsummering og kick off. Da har vi ei fast løype på ei mil halvannen. Noen av guttene, som Trond Håkon og Calle for eksempel, vil nok si at det er i korteste laget. For meg som ikke har løpssteg i det hele tatt, er denne turen en prøvelse…”

 
PETTER THEODORSEN   TROND HÅKON TRONDSEN

 

Petter Theodorsen:
Norgescup og NM i  syklekross

” Det blir en måned med masse lystbetont aktivitet. De første par dagene av oktober er jeg i Berlin sammen med kjæresten min. Trening blir det litt av, både løping og rulleski. Og så skal jeg sykle syv ritt syklekross – norgescup og også NM. Det blir jo ikke samme satsingen som i landeveisesongen, men jeg går absolutt inn for å gjøre det så godt som mulig. Det er tredje sesongen jeg er med på dette, og det gjør jeg både fordi det er gøy, men også fordi det er god trening for landeveissyklingen.”

 

Trond Håkon Trondsen:
Prosjektarbeid på skolen

”Rittsesongen min ble jo ganske amputert i år siden jeg hadde to måneder helt av i vinter/vår med kyssesyke. Derfor blir det nok ikke en hel måned med nesten ikke trening, slik jeg gjorde det i fjor på denne tiden. To uker temmelig ”stille”, så er det på´n igjen å begynne mengdetrening. Jeg kommer også til å sette av mer tid til lesing og skole enn ellers i året. Det er blant annet et prosjektarbeid i ett av fagene som venter på meg. ”

 

 
ANDREAS VANGSTAD   KRISTIAN AASVOLD

Andreas Vangstad:
Hodet skal få litt sykkelfri

”Jeg tar sikte på å løpe en god del; jeg liker det, og høsten er tid for løping, en trening som frisker opp litt mentalt. Å hvile hodet litt, uten sykkel, er viktig. De første ukene blir lystbetonte. Jeg må ikke trene. Jeg trenger ikke stå tidlig opp; jeg må ikke tenke kosthold hele tiden. Jeg kan leve litt mer normalt, kan du si.”
 

Kristian Aasvold:
Snekker-jobbing på Snåsa

”Den første oktober-uken skal jeg ta helt fri fra trening. For se om jeg klarer det. Det blir jo litt rart når jeg har vært vant til daglige treninger og mye reising til og fra ritt. Blir liksom et tomrom, et viktig tomrom og avveksling, spesielt mentalt. Den første oktoberuka skal jeg jobbe som snekker her på Snåsa, og det skal jeg fortsette litt med ut måneden. Etter ei uke skal jeg litt i gang med trening, men veldig lystbetont og ikke på landeveissykkelen. Det blir løping, styrketrening og litt på terrengsykkelen, er planen.”

 

Kommentarer

12,39,2 - 10 okt 2015
Lykke til med 2016 sesongen alle sammen. Jeg skal til Gran Canaria 24.10.15 til 31.10.15. Skal sykle 3 timer om dagen og kose meg. Skal sykle en tempotest på 10km. med vende mål. Kommer jeg under 15 min. skal jeg kjøpe temposykkel til neste år. Klarte bare 15 min. og 15 sekund i år. Lurer på hva persen til Andreas Vangstad er på 10 km. tempo? Tror han kan slå Reidar Borgersen sin norgesrekord på 11 min. og 59 sekunder om han satser på det.Stå på alle sammen.
12,39,2 - 06 nov 2015
Det blir ikke temposykkel til neste år. Tiden ble bare 15 min. og 33 sek. Løypa gikk opp dalen mot Soria. Løypa er ikke helt paddeflat,men den er utrolig fin og sykle tempo i.


Stå på alle sammen.
Spam kontroll: 4 + 3 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
august (23)
juli (8)
juni (14)
mai (22)
april (25)
mars (23)
januar (4)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)