Team Sparebanken Sør

Nyheter

Erfaren bergenser er lagets nye sportsdirektør

- Han har en voldsom rutine, og jeg tror det blir veldig bra, sier Atle Kvålsvoll.

Stian Remme blir sportsdirektør for Team Sparebanken Sør neste sesong.

Bergenseren har i mange år vært en fremtredende skikkelse i det norske sykkelmiljøet, men valgte etter årets sesong å legge sykkelen på hyllen.

Nå tar han plass i støtteapparatet til Sparebanken Sør.

- Han har gitt uttrykk for at han ønsket å være med i sykkelsporten videre. Han tror han har noe å bidra med og er veldig motivert, sier sportssjef Atle Kvålsvoll.

- Han har en voldsom rutine fra sin egen karriere, og han har kjørt mange av de rittene vi skal sykle. Han er flink på det taktiske og hvordan man skal kjøre som lag. I tillegg er han en ålreit og fin type, som jeg er helt sikker på at vil løfte laget videre.

Fra syklist til leder
Sebastian Kvålsvoll fortsetter som sportsdirektør, mens Atle trapper litt ned på antall reisedøgn, men fortsetter sportssjef og vil være tilstede på noen ritt.

Remme kommer i hovedsak til å få ansvaret i de europeiske rittene, mens Sebastian tar mesteparten av de nasjonale og skandinaviske rittene.

- Jeg tror det blir kjempebra. De to kommer nok til å samarbeide bra, og så får jeg en mentorrolle for dem, med tanke på hvordan man skal organisere og lede laget. Det taktiske klarer de fint.

Stian Remme har vært syklist på kontinentalnivå de 10 siste årene og har var svært nære en proffkarriere. Det garanterer ikke suksess som sportsdirektør.

- Det er ikke så enkelt å gå fra utøver til leder. Når man er syklist tenker man bare på seg selv. Når man skal være en leder, må man tenke annerledes. Det blir nytt for ham, men med hans sykkelerfaring, tror jeg det blir bra. Rutinen hans er en kjempefordel.

- Veldig spennende
52 år gamle Kvålsvoll tror også at litt ungt blod kan gi nye løft etter en meget oppløftende 2014-sesong.

- Thor er veldig fornøyd med å få ham på plass, og jeg er sikker på at utøverne kommer til å synes det er positivt. Jeg har vært med lenge og begynner å bli en voksen mann. Gutta på laget er ganske unge, så jeg tror det blir positivt å få inn en som Stian.

Kvålsvoll trekker frem Remmes motivasjon som et av de mest positive trekkene, og det er liten tvil om at bergenseren er klar for å skrive et nytt kapittel i sitt sykkeleventyr.

- Jeg synes det virker veldig spennende. Det blir gøy å prøve noe nytt, hittil har jeg jo bare vært syklist, sier Remme.

- Jeg har tenkt tanken på å bli sportsdirektør, men det var ingen selvfølge at jeg skulle bli det. Det er ikke alle syklister som kan bli det. Ofte finnes det ikke plass, så jeg er glad det var en åpning her. Jeg gleder meg til å se det fra den andre siden og prøve noe nytt. Det gleder jeg meg skikkelig til.

Ydmyk
32-åringen fremhever sin erfaring som kanskje det beste han kan tilføre laget. Etter over 10 år på høyt nivå, har han syklet mange av de løpene Team Sparebanken Sør kjører i løpet av året.

Han har også god kunnskap om motstandere, lag og deres sjefer. Det kan gi taktiske fordeler i forberedelsene til ritt. Samtidig er han klar på at det er stor forskjell på å være syklist og sportsdirektør.

- Å være sportsdirektør er noe annet enn å lede et lag på veien. Jeg er ydmyk og vet at jeg har masse å lære, men det ønsker jeg å gjøre og samtidig bli en god leder. Så får tiden vise om jeg klarer det, men jeg tror jeg skal kunne klare det. Jeg har hatt noen veldig gode sportsdirektører, så jeg kan lære av de beste. Jeg tror det blir kjempegøy, og det er veldig inspirerende.

Tilliten Kvålsvoll og Thor Hushovd viste ham, gjør at han er enda tryggere før han trer inn i en ny rolle.

- Jeg brenner for sykkelsporten, selv om jeg er fornøyd med avgjørelsen om å legge opp. Jeg er veldig glad for å fortsette reisen som har gitt meg så utrolig mye. Jeg har en veldig god følelse for Team Sparebanken Sør, og jeg skal gjøre det jeg kan for at det blir en bra sesong neste år.

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
august (14)
juli (10)
juni (8)
mai (18)
april (12)
mars (16)
januar (5)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)