Team Sparebanken Sør

Nyheter

Og en lojal Plussbank-rytter takker for seg.

To nye ryttere klar for Team Plussbank

Etter en spennende og suksessrik sesong kan Team Plussbank nå presentere neste sesongs tropp. To nye ryttere kommer inn, mens èn avslutter sin Plussbank-karriere.

I dag ble det klart at Team Plussbank har signert Christian Erwan Kaggestad. Som de fleste med sykkelinteresse i Norge skjønner er det en rytter som kommer fra en skikkelig sykkelfamilie.

Johan Kaggestad, sykkelnestoren i TV2, er Christians bestefar, mens tidligere proffsyklist Mads Kaggestad er onkel. Selv har yngsteblad Kaggestad vokst opp i Frankrike.

- Jeg har møtt Christian flere ganger tidligere og blitt oppdatert på han fra Mads og Johan. Han er en ganske fersk syklist, men har en stor treningsvillighet og er en type som vil passe godt inn i laget. Det er noe jeg ser etter, forteller sportsdirektør Atle Kvålsvoll.

En Aasvold ut, en annen Aasvold inn
Men Kaggestad er ikke den eneste nysigneringen til Team Plussbank. Også en annen rytter med et velkjent navn i det norske sykkelmiljøet får ikle seg Plussbank-drakten neste år.

- Kristian Aasvold kommer inn på laget. Han har syklet på det norske juniorlandslaget denne sesongen og er en av de rytterne jeg har fulgt de siste to årene. Det var naturlig å gi han en sjanse.

- Samtidig holder vi på den unge profilen med disse to første års seniorene på vei inn, sier Kvålsvoll.

Team Plussbank blir også èn rytter fattigere neste sesong. For mens Kristian Aasvold gjør seg klar til å starte Plussbank-karrieren, velger storebror og trener Lorents Ola Aasvold å avslutte sin sykkelkarriere.

Aasvold kom til Team Plussbank foran 2011-sesongen og har vært en av de mest stabile og sterkeste rytterne på laget. Foran årets sesong flyttet han til Frankrike og ga proffdrømmen et siste forsøk. Men sykdom satte en stopper på drømmen.

- Jeg tok en prat med han ikke lenge etter at jeg kom hjem fra VM. Da hadde han vært i tenkeboksen en stund og kommet frem til at han legger opp. Han har en samboer som er gravid og det var flere ting som gjorde at han tok det valget, sier Kvålsvoll.

Holst Enger blir
De tre forandringene blir foreløpig de eneste på Team Plussbank. Det betyr at Sondre Holst Enger i hvert fall starter 2014-sesongen i Team Plussbank.

- Vi får se om Sondre blir proff i august eller om han venter til nyåret. Det er flere lag som følger han tett, sier Kvålsvoll.

Han er også klar på at laget skal forberede seg på et liv uten sin juvel i løpet av neste sesong.

- Veldig mange av de unge har bygget mye kjørestyrke i år ved å ha dratt, spesielt for Sondre, mye i år. Neste år vil vi gi flere muligheten, spesielt i norske ritt, til å kjøre for egne resultater, avslutter Kvålsvoll.

Kommentarer

virkola - 15 okt 2013
va med Vangstad?
Spam kontroll: 2 + 1 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
august (20)
juli (3)
juni (14)
mai (14)
april (15)
mars (9)
januar (5)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)