Team Sparebanken Sør

Nyheter

Det ble en bisarr avslutning på Post Cup i Danmark

Erland imponerte da kun ti ryttere kom til mål

Team Plussbank møtte tøff motstand da de stilte til start i Post Cup i Danmark. Andreas Erland imponerte med sterk kjøring.

Team Plussbank stilte søndag opp i den danske cupavslutningen i Hammel.

De beste hjemlige danske rytterne og lagene var på plass, sammen med Team Plussbank, OneCo-Mesterhus, Ringeriks-Kraft og noen andre norske ryttere. Det sterke feltet satt fart fra start i en tøff løype.

- Bjørn Tore Hoem var i et tidlig brudd, men det ble kjørt inn. Da gikk Andreas Erland løs sammen med en gruppe. De ble etter hvert hentet av en annen gruppe, og da var de 11 ryttere i front, forteller Olav Aleksander Benjaminsen.

Det bruddet skulle bli helt avgjørende, for dette rittet var langt fra normalt.

I sykkellandet Danmark slet de nemlig voldsomt med arrangementet. Rytterne skulle visstnok ha fått beskjed om å holde seg i sin kjørebane, men da rytterne ko ut på et sidevindsutsatt strekk, 25 kilometer fra mål var det noen ryttere som la seg ut i motsatt kjørebane for å danne vifte. Arrangøren mente det var uforsvarlig å fortsette og stoppet hele feltet, i tillegg til bruddet. Feltet ble så tatt ut av hele rittet.

- Feltet var da ca 1.30 bak bruddet med 25 kilometer igjen. Det var kjedelig, spesielt ettersom at guttene ikke hadde oppfattet noen beskjed underveis om at de måtte holde seg i høyre kjørefelt.

Flere danske beskjeder gikk ut over radiosystemet og etter litt tolking fikk Benjaminsen gitt Erland i bruddet beskjed om at de plutselig var ute på den siste runden.

Da ble det naturlig nok mye støting i bruddet. Fire sterke dansker slet seg løs og gjorde opp om seieren. Bak kom den norske duoen Magnus Børresen og Andreas Erland. Benjaminsen tror det endte med sjetteplass for Plussbank-rytteren.

- Det er veldig sterkt, jeg er meget fornøyd med Andreas i dag. De som kom inn foran han er vannvittig gode. Dette viser at vi har litt å bite fra oss med, avslutter Benjaminsen, som nok synes det var noe forvirrende å være norsk i Danmark i dag.

Kommentarer

Torstein Andås - 08 sep 2013
Gratulerer!
Spam kontroll: 1 + 1 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
august (20)
juli (3)
juni (14)
mai (14)
april (15)
mars (9)
januar (5)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)