Team Sparebanken Sør

Nyheter

- Viste at forrige helg ikke var et blaff.

Ny topplassering for Holst Enger

Team Plussbank fikk en god start på den danske helgen. Sondre Holst Enger og Bjørn Tore Hoem satt begge med i første gruppe. 

Dagens Skive-ritt innledet en dansk helg for Team Plussbank. Og som ventet var sidevinden med på å avgjøre rittet, som dog var mindre preget av vinden enn vanlig.

Likevel var det da sidevinden for første gang gjorde sitt inntog, at den avgjørende splitten oppsto. To Plussbank-ryttere kom seg med i første gruppe. Det var Sondre Holst Enger og Bjørn Tore Hoem.

- Det tok lang tid før det satt seg skikkelig, sier Atle Kvålsvoll.

- Amund (Grøndahl Jansen) veltet vel etter 6-7 kilometer, og måtte skifte sykkel. Så ble hele bilkøen vist feil vei, og kjørte noen kilometer før vi måtte snu. Etter tre mil med pesing, kom Amund seg opp igjen til feltet. Akkurat da delte det seg. Sondre og Bjørn Tore kom seg med i den første, mens Sindre (Lunke), Lorents Ola (Aasvold) og Amund kom seg med i gruppe. Morten (Mørland) satt i siste gruppe. Jeg tror den ble tatt ut av rittet på de siste rundene.

Årets første UCI-poeng
Foran i tet angrep Sondre Holst Enger, og fikk med seg tre andre. Kvartetten måtte imidlertid innse at det jaktende feltet var for sterkt. Tross andre forsøk mot slutten, endte det med en spurt i en ganske stor gruppe. Her var Patrick Cluasen sterkest, mens Holst Enger tok en flott sjetteplass.  

- Bjørn Tore gjorde en mann jobb med å ta vind de siste tre rundene av 11 kilometer. Han kjørte Sondre frem til det gjensto to kilometer, da måtte han klare seg selv. Han måtte ta litt mye vind, og det ble ikke en optimal spurt. Han fikk ikke vist potensiale sitt, men en sjetteplass viser at han er der oppe. Det er også årets første UCI-poeng, så det er bra. Vi er med i rittene på en helt annen måte enn i fjor.

Alt i alt ble det en meget positiv dag for Team Plussbank. Samtidig som Holst Enger kjørte inn en god plassering, hadde Lorents Ola Aasvold den beste følelsen han har hatt i år. Likevel er den spesielt en ting Kvålsvoll ikke er fornøyd med.

- Vi skulle absolutt ha hatt med Lorents foran i dag, han var sterk nok, men ble sittende for langt bak. Også Sindre posisjonerte seg for dårlig. Der er faktisk unggutta som kommer i morgen bedre. De kommer med friske bein, så det blir spennende å se på dem.

Sidevind avgjør
Rittet Kvålsvoll snakker om er GP Himmerland. Andreas Erland, Petter Schmidt, Fridtjof Røinås, Jørgen Hodnebrog og Thomas Larsen blir Plussbanks håp, samt enten Hoem eller Aasvold.

Lørdagens ritt likner mye på fredagens. Som vanlig i Danmark, kommer trolig sidevinden til å spille en avgjørende rolle.

- Hvordan rittet blir, avhenger helt av vinden. Er det mye vind, blir det sidevindskjøring og mye strekk på feltet. Disse rittene er kjempebra for å trene på posisjonering. Du kan være så sterk du vil, men er du ikke tøff nok, har du ingen sjanse.

Sondre Holst Enger tar en treningsdag lørdag, før han på søndag er tilbake for å sykle Destination Thy.

- Sondre må ta steg for steg, og trenger rolig matching. I dag viste han også at forrige helg ikke var noe blaff. 

Resultater kommer!

Kommentarer

Ellen Holst - 26 apr 2013
Heia Team Plussbank! Blir gøy og følge "ung"gutta imorgen også. Lykke til!
Spam kontroll: 3 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
august (20)
juli (3)
juni (14)
mai (14)
april (15)
mars (9)
januar (5)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)