Team Sparebanken Sør

Nyheter

- Vi er i flytsonen og skal prøve å bygge videre på forrige helgs seier.

Plussbank klar for danske eventyr

Etter en suksessfull Norgescup-helg er Team Plussbank igjen klare for å teste seg mot internasjonal motstand, når tre UCI-ritt i Danmark står på programmet.

Etter forrige ukes seier i Norgescupen er det en offensiv Team Plussbank-gjeng, full av selvtillit, som skal kjempe om mer heder og ære i tre danske ritt.

- Vi hadde mye uflaks i Tour de Loir et Cher, men fikk seieren forrige uke og har dermed kommet i flytsonen. Det skal vi bygge videre på, sier Atle Kvålsvoll.

Han ser frem til at læreguttene skal få bryne seg på tøffe forhold i fredagens Skive Løbet, lørdangens Himmerland rundt og søndagens Concordia Forsikring Grand Prix.

- I Danmark er det alltid offensiv og tøff kjøring, og ritt som er preget av sidevind. Det blir en posisjonskamp fra start og handler om å komme med i første vifte når det sprekker opp i sidevinden.

Har fått tips av BMC-rytter
Kvålsvoll har litt insideinformasjon når det kommer til helgens ritt. Han er trener for BMCs store danske talent, Sebastian Lander, og har fått med seg et par tips om rittene Team Plussbank skal kjøre.

- Han fortalte at det bare var igjen 15 ryttere til må, i det ene rittet i fjor, og at feltet i Himmerland rundt ble delt i to i vinden, så det blir helt klart tøft.

Med store ritt som Glava Tour som nærmer seg er Kvålsvoll opptatt av å gi alle rytterne en sjanse til å vise hva de er gode for. Dermed blir det mye rullering på laget mellom de tre rittene. Totalt skal alle 11 ryttere få testet beina i internasjonal konkurranse de neste tre dagene.

- Nå er alle friske og raske, noe som er en stor forbedring i forhold til fjoråret, sier Kvålsvoll, klar over at på samme tid i fjor var over halve laget slått ut av sykdom.

- Raskere tilbake enn forventet
En som også slet med sykdom i fjor, men da først og fremst i siste halvdel av sesongen, er Sondre Holst Enger. Forrige helg var han tilbake på topp og vant Norgescuprittet i Sandnes. Kvålsvoll er lykkelig over å ha sin raske spurter tilbake i slag.

- Nå trenger han ikke lenger å lure på om han er tilbake eller ikke. Jeg er faktisk litt overrasket over hvor fort han er tilbake. Han er en veldig viktig rytter for laget, og disse rittene i Danmark bør passe han ganske bra.

Så gjenstår det å se om Team Plussbank kan fortsette den gode trenden fra forrige helg, når lag fra Danmark, Tyskland, Nederlang, Belgia med mer venter.

Rittene kan du følge LIVE på feltet.dk!

Team Plussbanks startoppstilling:
Fredag 26/4 Skive løbet: Lorents Ola Aasvold, Bjørn Tore Hoem, Sondre Holst Enger, Sindre Lunke, Morten Mørland og Amund Grøndahl Jansen.

Lørdag 27/4 GP Himmerland:, Andreas Erland, Petter Schmidt, Fridtjof Røinås, Jørgen Hodnebrog  og Thomas Larsen. 6.mann blir tatt ut etter fredagens ritt.

Søndag 28/4 Destination Thy: Lorents Ola Aasvold, Bjørn Tore Hoem, Sondre Holst Enger, Sindre Lunke, Morten Mørland og Amund Grøndahl Jansen. 

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
august (20)
juli (3)
juni (14)
mai (14)
april (15)
mars (9)
januar (5)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)