Team Sparebanken Sør

Nyheter

Pallplass, landslag og uheldig punktering er stikkordene for dagen.

Hektisk dag for Team Plussbank

Det har vært en svært aktiv dag for Team Plussbank, med konkurranser på tre kanter. Her får du vite hvordan det gikk med våre ryttere.

I Frankrike var Lorents Ola Aasvold og Fridtjof Røinås klar til å forsvare lagets farger i Tour du Loir et Cher.

Det var aktiv kjøring i starten, og Aasvold kjempet hardt for å prøve med i det avgjørende bruddet. Det klarte han dessverre akkurat ikke, og dermed ble det å vente på de avsluttende lokale rundene.

Men nok en gang var uhellet ute for laget. Mens Aasvold slapp feltet fikk Fridtjof Røinås en punktering. Dette var på verst mulig tidspunkt, og dermed var mulighetene til et toppresultat borte.

- Nå har vi vel omtrent 15 punkteringer i dette rittet, noe som er uvanlig mye. Det er litt kjedelig, men sånn er det bare, sier Olav Aleksander Benjaminsen.

Han håper uflaksen nå er brukt opp, når kun en etappe gjenstår av rittet.

- I morgen er det et gateritt, hvor lederlaget vanligvis tar kontroll fra start. Det er en spurt i slak motbakke, noe Fridtjof liker godt. Det er heller ikke så veldig teknisk vanskelig, så det skal gå an å få til noe, selv om man ikke har noe stort lag i ryggen, mener Benjaminsen.

Sterk kjøring med landslaget
I Nederland debuterte Amund Grøndahl Jansen på det norske U23-landslaget. Sammen med blant annet Bjørn Tore Hoem, stilte han til start på et noe redusert norsk lag (et par av rytterne hadde blitt syke før start).

Det var sterk vind og feltet sprakk mange ganger opp, før det ble samlet igjen. Til slutt var det en velt som satt en stopper på våre gutters kamp om en av pallplassene.

- Vi havnet litt bakpå i starten da feltet sprakk opp i sidevinden, men tre av oss nordmennenekjørte oss opp til første gruppe på et brosteinsstrekke.

- Vi satt i en 40 mann stor gruppe inn på finalerundene, men ble hindret av en velt som gikk rundt 15. posisjon i feltet. Vi spurtet om ca 20. plass i gruppe to. Jeg følte meg sterk i dag, men brukte nok en del unødvendige krefter underveis. Selv om det ikke ble det resultatet vi håpet på er jeg godt fornøyd med egen form, forteller Hoem.

Også Grøndahl Jansen følte at dagsformen var ganske god.

- Formen var bra, men jeg ble for ofte sittende i den andre og tredje viften. Det gikk 20 mann på den avsluttende runde, hvor jeg ikke hadde beina eller posisjonen til å sitte. Jeg ble vel rundt nummer 30, fastslår, landslagsdebutanten.

Sterk hjemlig sesongåpning
I Norge var det en tidlig sesongåpning med rittet Ronde van Berg. Rittet som arrangeres i Vestfold skilte klinten fra hveten, og i tremannsbruddet som kjempet om seieren satt Plussbanks Morten Mørland.

Til slutt måtte han gi tapt for Lillehammers Ola Skatvedt og Sandefjords Jarle Fredriksen, men med tredjeplassen kapret han sesongens første pallplass for Team Plussbank.

- Jeg var med og støtet en del med Joker-rytterne i starten. Etter ca to mil stakk jeg og fikk med meg to ryttere. Vi økte og økte på de bak, og jeg følte meg veldig sterk. Bak satt Jørgen (Hodnebrog) og hang seg på de utallige forsøkene fra Joker Merida og de andre UCI-lagene.

- Jeg satt egentlig bare og ventet på at en sterk gruppe skulle komme opp, men det skjedde aldri. Jeg ble nok litt hissig på grøten og uten drikke , gikk jeg på en liten smell. Dermed klarte jeg ikke å følge da Lillehammer-syklisten gikk kontra 5 kilometer før mål. Som "superspurteren" jeg er, tapte jeg kampen om andreplassen med noen få cm, forteller Mørland.

Han synes hele rittet, hvor Jørgen forævrig spurtet inn til en sterk fjerdeplass, var en stor opptur.

- Dette lover godt for resten av sesongen. Det var deilig å stå på pallen igjen, selv om det ikke var det viktigste rittet. Det gir viktig selvtillit og svar på at man har tatt noen skritt i vinter. Det er viktig når man skal ut å kjøre større og viktigere ritt, avslutter Mørland

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
august (20)
juli (3)
juni (14)
mai (14)
april (15)
mars (9)
januar (5)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)