Team Sparebanken Sør

Nyheter

Petter Schmidt gir Plussbank BMC mer avslutningsstyrke.

- Jeg er god til å spurte

Petter Schmidt viste seg svært sterk som junior forrige sesong. Nå skal han ta steget opp til seniornivå på et ungt Plussbank-lag.

Det er mange nye fjes i Plussbank-stallen før neste sesong. Mange kommer fra Sørlandet, men det er også noen som kommer fra andre steder i landet. Én av dem er Petter Schmidt. Han syklet for Glåmdal SK forrige sesong, hans siste år som junior. Da han fikk tilbud om en plass på Plussbank-laget neste år, var det lite tvil om hva han skulle gjøre.

- Jeg fikk tilbud fra Plussbank, og følte det var bra og passet meg bra, så jeg var fornøyd med det. I tillegg kjenner jeg Sondre (Holst Enger) godt fra før. Jeg har trent med ham i mange år, og har også kjørt på lag med ham. Så det var også en grunn til valget jeg tok, sier Schmidt.

Kjempebra inntrykk
Selv om han ikke er fra Sørlandet selv, kjente Schmidt flere av de nye lagkameratene før den første samlingen med Plussbank i oktober.

- Jeg kjenner alle de første års seniorene som kommer opp. De andre kjenner jeg ikke spesielt godt, men jeg vet hvem de er.

- Hvordan er førsteinntrykket av laget?

- Det er kjempebra. Det er bra folk alle sammen, så det blir bra.

Sykkelkarrieren startet med en TV-sending fra Tour de France. Schmidt ble bitt av basillen, og begynte selv å sykle. I fjor vant han det tredje Norgescup-rittet, foran Fridtjof Røinås, og ble nummer syv sammenlagt i cupen. Som ryttertype beskriver han seg på følgende måte:

- Det er litt vanskelig å si foran neste år, fordi jeg da blir senior. Jeg føler meg bra, sånn juniornivåsett. Jeg har vært bra til å spurte i år, men har god kjørestyrke også, og har kjørt bra tempo.

Skal hjelpe laget
Selv om han har prestert godt som junior, er steget opp til seniornivået alltid skremmende. Mange ryttere har feilet i forsøket på å ta steget opp en klasse. Derfor setter Schmidt seg lite resultatmål før neste sesong.

- Målet for neste sesong er å hjelpe laget der jeg kan. Det er vanskelig å sette seg mål, fordi det blir første år som senior. Men det blir en erfaring, tenker jeg.

Han har hittil vist gode avslutningsevner, men det er ikke dermed sagt at han kommer til å bli en spurttype. Det viktigste er å bare bli en bedre syklist i tiden som kommer.

- Jeg tar det litt som det kommer, jeg prøver å bli best mulig på alt. Så får vi se hva det blir til, sier Schmidt om hva slags ryttertype han tror han vil bli.

Målet med syklingen er selvfølgelig å bli best mulig. Men det er ikke bare ønsket om å være best som driver 17-åringen fremover.

- Målet er jo å bli proff, men jeg sykler fordi det er gøy, og så lenge det er gøy, så vil jeg nå så langt jeg kan.

Kommentarer

Spam kontroll: 4 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
august (12)
juli (2)
juni (10)
mai (9)
april (11)
mars (5)
januar (4)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)