Team Sparebanken Sør

Nyheter

- Det var et naturlig steg i min utvikling.

Plussbanks nye trønderhåp

I høst etablerte han seg i Norgestoppen. Neste år satser Sindre Lunke på å vise seg frem ute i Europa også.

Sindre Lunke er en av få nykommere på Team Plussbank som ikke har noen tilknytning til Sørlandet.

Trønderen har vist lovende takter i juniorklassen, og ikke minst i årets sesong, da han flere ganger hevdet seg i Norgestoppen, til tross for at det var hans første år som senior.

Sjettemannen fra junior-NM i 2011 viste i høstsesongen i år hvilket stort talent han er. I Norgescupen på hjemmebane i Trondheim klinket den sterke rytteren til med en flott andreplass.

Skal trene med lagets øvrige trøndere
En knapp måned senere viste Lunke at det langt fra var et blaff, da han spurtet inn til fjerdeplass i Halden, etter at en større gruppe hadde skilt seg ut underveis i rittet.

- Det var en naturlig utvikling for meg å gå til kontinentalnivå nå. Dette virker som et godt lag, med store utskiftinger og mange unge ryttere. Det er et godt tidspunkt å komme inn i laget på, forteller Sindre Lunke, og legger til at det ikke er noen ulempe at lagsjef Atle Kvålsvoll bor i Trondheim.

- Jeg kjenner Bjørn Tore Hoem og Lorents Ola Aasvold ganske bra fra før. Jeg kommer sikkert til å trene en del med dem, spesielt Bjørn Tore.

Nå som han allerede har vist at han kan hevde seg i Norgestoppen, ser Lunke frem til å teste seg mot utenlandsk konkurranse, samtidig som han vil stabilisere seg i toppen i nasjonale ritt.

- Det er helt klart høyere nivå i utlandet, men likevel er det mulig å kjøre fort der, det har flere på laget allerede vist.

- Så neste år blir det å prøve å prestere godt i utlandet, samtidig som jeg har hovedfokuset på å gjøre det bra i de nasjonale rittene.

- Vi har mange vinnerkandidater
Trønderen er sikker på at det unge Team Plussbank-laget kan hevde seg allerede neste sesong.

-Jeg tror det blir aktiv og offensiv kjøring. Mange av de som kommer inn har vært på juniorlandslaget og har kjørt mye ute, så mange med en del erfaring selv om de er unge.

- Jeg ønsker å bidra på laget, og vi har mange vinnerkandidater. Dette er et lag som kan vinne mange konkurranser, for vi har vinnertyper for alle typer etapper, avslutter Sindre Lunke.

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
august (12)
juli (2)
juni (10)
mai (9)
april (11)
mars (5)
januar (4)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)